Kosttillskott i julklapp

Att ge bort kosttillskott

Flera personer har skrivit in och frågan vad för kosttillskott som är bäst att ge bort. Den frågan har såklart inget solklart svar, då alla vi behöver olika tillskott för att komplettera till den vanliga kosten. Här kommer en liten lista som förhoppningsvis kan vara vägledande när du ska köpa julklappar.

Till styrketränaren: Ett kosttillskott som har mängder av studier bakom sig är kreatin. Om du vill ge bort kreatin till julen 2016 så satsa på ett lite dyrare alternativ. Visst kan ett helt vanligt (och billigt) kreatin monohydrat vara bra, men det kräver laddning 4-5 gånger per dag i ungefär lika många dagar. En hel del personer har även lätt att få problem med magen i och med att kroppen inte tar upp så mycket av den totala mängd du får i dig. Väljer du ett lite dyrare, som creacong eller likande, så är det direktverkande. Att ett kosttillskott fungerar på ett enkelt sätt och inte kräver en precis intag gör det hela så mycket smidigare. Och resultat bli förmodligen också bättre.

Till må bra personen: Produkter som gör ofta går hem hos de som gillar välmående är vitaminer. Vill du inte köpa den klassiska multivitaminen så kolla in produkter som pulver av vetegräs eller rosenrot. De sistnämnda ger en stor dos av energi, vilket kan komma väl till hands under den mörka vintern.

Till den kalorirädda: Att satsa å fettförbränningstabletter är svårt. Om du inte känner personen väl så kan julklappen lätt uppfattas som en pik. Vilket såklart bli helt fel (om den nu inte behövs då). Vill du ge något lite mer diskret så välj de goda såserna från walden farms. Som du kan läsa så innehåller de inga kalorier alls och är således ett spännande alternativ till efterrätterna och så vidare. Även chiafrön är en personlig favorit som det går att göra mycket gott med. Att skriva upp en färsk mango och äta till fröerna är ett enkelt recept som smakar fantastiskt.

Hoppas du fått lite julklappstips på vad du kan satsa på när du letar julklappar 2016. God jul!