Koffeintabletter

Koffeintabletter

Sugen på att bli väldigt pigg med koffeintabletter? Den allra vanligast stimulansen för att bli alert och pigg är utan tvekan koffein. Det finns i mängder av livsmedel där kaffe är det som de flesta förknippar med koffeininnehåll. Vill du inte dricka flera koppar kaffe med ändå ta del av koffeinets effekter så skaffar du koffeintabletter. De tabletterna kommer ge dig en rejäl energiboost så du kan prestera bättre oavsett om det är på gymmet, i löpspåret eller i skolan.

Innan koffeinet förpackas som tabletter så utvinns det från till exempel kaffe, te och kakao där det finns naturligt. Koffeintabletter är inte bara den mest använda kosttillskott för att bli pigg det är också ett av de billigaste. En 200 mg tablett kan kosta så lite som 45 öre (och säkert ännu billigare också) och för många så räcker det att ta ett sådant piller för att känna av att energin drastiskt stiger. Prisvärt va eller vad tycker du?

Bästa koffeintabletterna

koffeintabletter core

TILL BUTIK >

Varför ska du välja dessa koffeintabletter: För så lite som 55 kronor får du hundra stycken tabletter med 200 mg rent koffein. Önskas större burkar med fler tabletter så finns även 250 respektive 500 stycken att välja på.

Ännu ett bra val

koffeintabletter star

TILL BUTIK >

Om du vill ha en PWO men inte vill betala de 200-300 kronorna en burk pre-workout brukar kosta är det här ett utmärkt alternativ. Priset blir bara en bråkdel och du får trots allt rikligt med energi för att kunna prestera bra. Faktum är att PWO brukar innehålla ungefär 300 mg koffein per servering + en del annat också såklart.

Frågor och svar om koffeintabletter

Fråga: Jag dricker mycket kaffe, behöver jag verkligen koffeintabletter också?

  • Koffein finns i mängder av livsmedel och brukar du sådana så kan du naturligtvis få all energi du önskar från dessa. För att ta kaffe som exempel så innehåller det ungefär 100 mg per kopp så tar du 4 sådana koppar eller 400 mg i koffeintabletter ger det liknande energiboost.

Fråga: Jag får hjärtklappning och blir att må illa, hur mycket koffein tål människan egentligen?

  • Är du vuxen och ska få en allvarlig förgiftning behöver du dricka ungefär 100 koppar kaffe. Personligen tar jag aldrig mer än 600 mg vid samma tillfälle och då väger jag 90 kilo, är 188 cm lång och är 31 år gammal. Börja med 100 mg för att sedan öka med 50 eller 100 mg till du känner att du får den boost du söker.

Fråga: Hur lång tid innan träningspasset ska jag ta tabletterna?

  • Koffeintabletter är snabbverkande och verkar på någon eller några minuter. Tar du tabletterna 5-10 minuter innan du ska träna så är du ute i god tid det vill säga.
Här kan du köpa koffeintabletter för mindre än 50 öre styck >

Fråga: Vad kan jag förvänta mig att koffeintabletterna ska ge mig?

  • Du kommer få mer energi och en bättre mental skärpa efter du tagit koffeintabletter. Ämnet din hjärtverksamhet och kommer ge dig en högre puls.

Fråga: Jag är gravid, vad ska jag tänka på när det kommer till koffein?

  • Du ska tänka på att du bör begränsa din dos koffein till maximalt 300 mg per dag. Du bör med andra ord undvika koffeintabletter om du konsumerar några andra livsmedel som har koffein som en del av ingredienserna.

Har du en egen koffeinfråga? Skicka in den ska jag försöka besvara den.

Så många koffeintabletter per dag

koffeintabletter bild liten 2016Det är som med alla tillskott beroende på vad du väger och hur tolerant du är mot kemikalien. Jag brukar ta två stycken 200 mg koffeintabletter när jag tränar men då är jag väldigt van vid pre-workouts och en hög koffeindosering. Tabletterna kan du köpa i antingen 100 mg eller 200 mg, så börja med en alternativt två om du väljer 100 mg. Då märker du om du upplever en tillräcklig energi eller behöver ta en tablett till.

Livsmedelsverket har inga direkt varningar eller gränsvärden då det kommer till konsumtion för en frisk (icke gravid) person. De skriver att risken för att överkonsumera koffein från vanliga livsmedel är väldigt liten men med tabletter blir det ju en helt annan sak. Jag har både hört och upplevt själv att jag fått hjärtklappning då jag tagit 600 mg. Jag är en kille på 30 år som väger runt 90 kilo kan tilläggas.

Vad du däremot aldrig ska göra är att mer än 20 mg koffein/kilo då det kan (och förmodligen gör) ge dig en förgiftning. Misstänker du det ska du ta dig till sjukhus. Du ska såklart aldrig ta ens i närheten av den ”maxgränsen” utan en stor dos bör inte ligga på mer än 400-500 mg.

Om du överdoser koffein

om du tar för många tabletter kan några av sidoeffekterna bli att du får en hemsk huvudvärk och bli illamående. Om det händer så har tillskott gett dig motsatt effekt och du kommer garanterat inte kunna prestera bra oavsett vad det gäller. Du kan även få hjärtklappning som följd av att din toleransnivå är nåd. Om du får det är det viktigt att inte få upp pulsen mer än nödvändigt. Pulsen går automatiskt upp då du tar en boost i form av koffeintabletter och hjärtat blir att slå snabbare. Du känner när gränsen är nåd och då gäller det alltså att ta det lugnt.

En del jag pratat med säger att de får ont i magen till följd av att de tagit för många milligram koffein. Det är inget jag har upplevt men runt om på hemsidor kan vi läsa att det är rätt vanlig biverkningen.

  • Tabletter med ren koffein är bland det billigaste du kan skaffa i kosttillskottsväg om du vill få mer energi.
  • Pillren är väldigt små och det kan vara lockande att överkonsumera koffeintabletter. Gör inte det misstaget utan känn dig fram gång för gång.
  • Om du känner att du fått i dig för många mg så försök att ta det lugnt och inte få upp pulsen mer än den redan är.
  • Det här kosttillskott fungerar till 100% om du nu inte är helt immun mot koffein.

Tänk på vad du dricker

koffein i kaffeJag har en vän som brukar komma till gymmet väldigt pigg och laddad. Han dricker en hel del kaffe och behöver inte på långa vägar ta något extra koffein i fast form. Så tänk till vad du dricker och äter. Om du är en fantast av drycken kaffe och tar dig många koppar på en dag kan det helt enkelt bli lite väl mycket om du dessutom skulle ta tabletter. Då kanske någon annat som piggar upp vara ett bättre val.

Om du känner att effekten är minimal så kan det vara för att du är för van med koffein i kroppen. Ta det som en varning att varva ner lite och sakta med säkert försöka minska på doseringen.

Inte tabletter för nära läggdags

Koffeintabletter sitter i ungefär 4-6 timmar så tänk på att inte ta dina tabletter för när inpå då du ska sova.

Hoppas du lärt dig något och att koffeintabletter kommer ge dig den effekt du förväntar dig! Läs mer om ämnet koffein på wikipedia >