Vetegräspulver

Vetegräspulver

Ett pulver som är extremt populära utomlands är dom så kallade ”gröna drinkarna”. Du kanske har sett de om du vart i USA någon gång? En stor ingrediens i dessa drinkar, som bör kallas smoothies, är vetegräspulver. Det pulvret innehåller en mängd näringsämnen där de absolut största och mest eftertraktade för att välja vetegräs är klorofyll. Alla växter du ser skulle inte vara gröna utan klorofyll. För att göra en lång historia kort så är klorofyll det ämne som gör att växter kan omvandla koldioxid, ljusenergi och vatten till kolhydrater och syrgas.

Det gräs som tas till vetegräspulver skördas vanligtvis då näringsnivåerna i gräset är så högt som möjligt. Även fast det här kosttillskottet kan vara en nyhet för några så har det sålts som kosttillskott sedan 1930 i både USA och i Kanada. Det är inte bara klorofyll du får  dig utan vetegräspulvret innehåller även 20% protein. Eftersom det är så pass få gram du kommer ta per gång så är inte proteinintaget något du ska hacka upp dig på, utan på alla de andra nyttigheterna du får i dig. Alla ämnena kommer förhoppningsvis resultera att du kommer känna dig piggare och orka mer överlag.

Mitt förstaval

lifestream vetegräspulver bs

TILL BUTIK >

Gräset ger energi

Det är aldrig kul att känna sig trött och orkeslös eller vad tycker du? Det är speciellt under de tider på året som det är mörkare på som vi lätt kan bli att känna oss hängiga. Kosttillskott som vetegräspulver gör sig därför extra bra just på de mörka tiderna då du inte får i dig så mycket klorofyll av solen.

Att ge kosttillskott chansen att visa hur det kan hjälpa dig är aldrig fel. Ja om du inte överdoserar eller är överkänslig mot något speciellt då såklart. Just vetegräspulver finns det få vetenskapliga studier som backar upp dess effektivitet, men däremot vitnar många tusentals personer hur de har fått en betydligt piggare vardag efter att de börjat med vetegräs.

Effekten med just detta kosttillskott kommer ganska omgående. Personligen så kände jag mig piggare efter min första servering vetegräs. 

Är du intresserad av vad andra grässorter kan göra för dig? Klicka in på sidan där vi skriver om pulvret från korngräs. Ännu en hälsokost som har väldigt renande effekt på kroppen.

Blanda pulvret i smoothies

Ja vad kan man säga om smaken på vetegräspulver? Det smakar just gräs och den smaken är det inte många personer som tycker är allt för god. Det går som tur är att göra den väldigt god med några små enkla medel. Vill du göra det på lättast möjliga vis så testa att droppa i några droppar koncentrerad citron. Den sura citronsmaken gör sig väldigt bra tillsammans med grässmaken på detta pulver och jag kan garantera du kommer gilla det mer. Värt att tillägga är att smaken på det neutrala vetegräspulvret verkligen smakar nyttigt, om du förstår vad jag menar. Personligen tycker jag inte alls att det är så otäckt som många andra säger sig göra. Som sagt, en smak sak där vi alla tycker olika.

Om citson va den lättare varianten så finns det rejält med recept som innehåller vetegräs i smoothies. Om du väljer att blanda i rödbetor, hallon eller blåbär är helt upp till dig. En bra sajt som har mängder med recept på hur du kan blanda pulvret av vetegräs finns här. I en smoothie passar det även att blanda ner ett spirulinapulver. Kolla in information om den algen om du inte gjort det, inte alls olik vetegräset.