Måltidsersättning

Så fungerar måltidsersättning

Du kanske har hört talas om måltidsersättare men vad är det egentligen? Om du vill gå ner i vikt så kan en måltidsersättning det kosttillskott som kommer hjälpa dig att lyckas. Du kan välj om du vill ersätta en eller ett par måltider om dagen och utbudet på produkter är stort så du kommer säkerligen hitta någon du kommer gilla.

Vad är då måltidsersättning för sorts produkt? Dessa innehåller färre kalorier men förser trots det kroppen med viktiga näringsämnen som vi behöver för att fungera optimalt. Mycket fibrer gör att du kommer känna dig mätt under lång tid även fast du inte ätit (druckit) så mycket alls.

Omtyckt måltidsersättning

bästa måltidsersättning diet

Därför väljer ni Diet Shake: Med knappa 100 kalorier och ett högt fiberinnehållet gör den här måltidsersättningen att du känner dig mätt, samtidigt som du får i dig proteiner. Det som sticker ut är de många, och underbara, smaker som Diet shake kan konsumeras i. En stor faktor är att produkten innehåller äkta fruktbitar! Köp på dig ett par så du kan variera dig en aning. Vill du gå ner i vikt är detta val ett val som kommer förbättra oddsen avsevärt.

TILL BUTIK >

Väldigt prisvärd

Ultimate Diet Complex: En komplett näringsprofil gör Star Nutritions storsäljare ingen besviken. Som alla måltidsersättning så är fiberinnehållet högt, då fibrer är kalorier som inte kroppen tar upp utan de transporteras genom tarmarna. Ett litet minus är att du endast kan välja mellan två smaker: Choklad eller jordgubb. Sett till kilopriset så är det dock en billigare måltidsersättning än vårat första tips. Kanske är läge att prova en av varje?

TILL BUTIK >

Därför måltidsersättare

Okej du har alltså bestämt dig? Bestämt dig för att gå ner i vikt. Ingenting ska få rubba ditt mål om att gå ner x antal kilon och få den kropp (och hälsa) som du bestämt att du vill ha. Det är lätt att säga ”nu ska jag gå ner 10 kilo” men det är absolut inte lika lättfärdigt att verkligen göra det.

Det finns mängder av kosttillskott för dig som vill gå ner, som bland annat fettförbränningstabletter. En så kallat ”fatburner” kan helt klart hjälpa dig då dessa tillskott främst dämpar din aptit så du äter mindre och får på så sätt i dig mindre kalorier.  En måltidsersättare har just det uppdraget. Att få dig att äta mindre men ändå få en mättnadskänsla. Se till att du sätter upp ett långsiktigt mål som du inte slutar sträva efter innan du uppnått din slutpunkt. Beslutsamhet är extremt viktigt för att lyckas gå ner i vikt. Glöm aldrig vikten av bestämdhet, det är du som bestämmer om du vill lyckas eller inte!

Du får inte heller glömma att en måltidsersättning är som alla andra kosttillskott bara en del av flera andra hjälpmedel. Det kan absolut hjälpa dig men glöm inte bort att tänka på vad du stoppar i dig även de måltider du äter mat.

Exempel med räkning

räknaexempel måltidsersättningEn vanlig måltid innehåller runt 700 kalorier och en måltidsersättningen brukar i regel innehålla 200 kalorier. Det innebär att du kan ”spara” 500 kalorier endast på att byta ut en måltid. Vi säger att du byter ut en måltid 5 dagar i veckan, förslagsvis måndag till fredag (mer om det nedan). Då spar du alltså in på hela 2500 kalorier i veckan bara genom att växla en vanlig måltid mot detta kosttillskott som ersättare.

Om du får i dig ett överskott på 7000 kalorier så kommer du gå upp ett kilo i fett. Lyckligtvis så gäller detsamma även åt andra hållet. Det innebär att om du håller din diet 5 dagar i veckan och i övrigt ligger på ditt nollresultat (där du gör av med lika mycket kalorier som du får i dig) så kommer det ta ungefär 3 veckor för dig att tappa ett kilo fett. Tycker du det är långsamt? Då ska du tänka att du kommer gå ner 10 kilo på 30 veckor! Tänk alltid långsiktigt och skynda inte för mycket, då är det lätt hänt att du aldrig når ditt mål.

Bäst måltidsersättning

måltidsersättning bildÄven när det kommer det måltidsersättare så finns det många olika kosttillskott att välja på. Vad som är bäst avgör du så det är bara sätta igång att experimentera vilken måltidsersättning du tycker är den lämpligaste för dig.

Pulver

Det här alternativet är likt ett proteinpulver som du blandar själv. Du kan välja om du använder vatten eller mjölk. Tänk dock på att mjölk innehåller en hel del kalorier så väj med omsorg. Kanske det vanligaste valet och oftast det mest prisvärda.

Bars

Smidigt att ta med sig och du är alltid redo för din måltid. Kostar runt en tjuga styck och är även dessa ett populärt alternativ.

Färdiga drycker

Det som skiljer dessa från pulver är bara att du köper dom färdigblandade. Det är ungefär som att jämföra saft med en festis. Om du vill kunna substituera din måltid på smidigaste sätt ska du välja det här alternativet. Kolla även in sidan med proteindryck för att få tips på några bra färdigblandade drycker innehållandes mycket protein.

Soppor

Det här är ett finfint alternativ om du vill känna att du verkligen äter något, inte bara dricker. Priset är dessutom bra då du får en portion för cirka 10 kronor. Innehåller dock lite väl lite kalorier (oftast runt 100) för min smak men gillar du det ska du ge soppan en chans som ersättare till din måltid.

Negativa aspekter från måltidsersättning

Som väldigt sällan finns det inte bara fördelar med det här tillskottet heller. Om du ska ligga på ett dagligt minusresultat av kalorier (så att du faktiskt går ner) så kommer du inte ha samma energi som du skulle haft om du åt mer. Ett litet underskott behöver inte få din energi att sjunga så mycket och det är just därför jag rekommenderar att du sätter upp ett långsiktigt mål istället för att skynda och vara orkeslös. Jag vet personer som dragit ner med extremt mycket kalorier men då mår dom heller inte så bra alls under tiden. Både kroppen och hjärnan fungerar betydligt sämre vid ett väldigt stort underskott.

Genom att använda dig av en måltidsersättning kan du även missa få i dig vissa essentiella aminosyror (EAA) och andra viktiga mineraler och vitaminer. Det är därför jag tycker du bara ska byta ut en måltid per dag.

  • Du kan välja en måltidsersättning i form av ett kosttillskott eller så byter du ut din kaloririka mat mot ett smalare alternativ.
  • Söker du efter snabba resultat eller långvariga? Att ersätta flera måltider på en gång är inte att rekommendera. Börja med en om dagen eller till och med ett par i veckan till en början. När du känner dig redo kan du ersätta fler och fler måltider.
  • Kombinera flera olika kosttillskott tillsammans med en nyttigare mat gör att du relativt enkelt kommer lyckas att gå ner i vikt om nu det är din målsättning.

Belöna dig själv

Om du bestämmer dig för att ge måltidsersättning en chans tycker jag inte du ska byta ut måltider varje dag. Visst du kommer kanske nå resultat fortare, om du lyckas det vill säga. Om du belönar dig med riktigt proviant en eller ett par gånger i veckan kommer du få något att se fram mot. Att ha något att se fram mot kommer förhöja dina chanser att lyckas med ditt slutgiltiga mål.

Fixa din egen ersättning

Att byta ut den traditionella måltiden med kött och potatis mot något mer kalorisnålt är lätt fixat. Det krävs såklart en del kunskap men att byta lunchen mot några matskedar chiafrön med hallon, blåbär eller något annat gott tillbehör är enkelt fixat. Just chiafrön är perfekt som måltidsersättning eftersom de mättar bra samtidigt som de mesta innehållet är fibrer. Kroppen tar inte upp kalorierna från fibrer likt andra kalorier. Visst låter det bra? Det är det också!

Det är inte för intet som sagt att majoriteten av alla kosttillskott som marknadsförs som en måltidsersättning har en extremt hög del fibrer. Läs mer om dessa produkter med hemsidan med samma namn, måltidsersättning.se har mer information för dig som vill lära dig mer.

Det finns mycket mat att välja på om du googlar runt lite. En personlig favorit är ägg och kyckling. Mättar bra men har likt produkterna en högst begränsat del kalorier, vilket är perfekt för dig som använder kosttillskotten för att gå ner i vikt.

Dietsoppa eller shake som ersättning

Vad som är den bästa måltidsersättning är något du väljer själv. Att kombinera de olika alternativen är alltid att rekommendera för en bra spridning. Att byta ut spagettin och köttbullarna mot en dietsoppa kan kännas som ”en riktigt måltid”. Soppa eller en drink är i grund och botten rätt lika, men soppan kan du på ett mer diskret sätt äta i lunchrummet på jobbet.

Dietsoppa med 93 kalorier

Den här soppan har under hundra kalorier och ger dig en varm och god måltid. Är även ett utmärkt alternativ att byta ut mellanmålet med. Smaken är kyckling och lök. Tyvärr är det enda valet så om du tycker det låter otäckt så får du kolla efter ett annat kosttillskott.