MSM Pulver

MSM Pulver

Ett av de kosttillskott som fått mest uppmärksamhet på slutet är MSM pulver. Metyl-Sulfonyl-Metan som MSM står för är ett tillskott av ett biologiskt aktivt svavel. Svavel är av de viktigaste byggstenarna för brosken i våra leder och ger ett ovärderligt stöd till lederna samt gör att vi kan ta emot stötar med minst möjliga smärta. Det kommer väl tillhands när vi tränar mycket för visst vill du prestera så bra du bara kan? MSM pulver är för alla och de flesta som testat är mycket nöjda, läs recensioner så förstår du.

Våra kroppar behöver också svavel för att upprätthålla normala kroppsliga funktioner. Det är bland annat avgörande för uppbyggnaden av till exempel proteiner och enzymer.

Vårt val av MSM pulver

TILL BUTIK >

Ett bra alternativ

msm pulver health

TILL BUTIK >

Därför MSM kosttillskott

Den huvudsakliga syftet för att du ska skaffa ett kosttillskott av MSM pulver är att det hjälper cellerna att bli av med gifter (toxiner) så att de lättare kan tillgodo se sig av alla de näringsämnen vi får i oss. Svavel som detta pulver är främjar bland annat proteinet kollagen och keratin. Varför är det viktigt att dessa fungerar som tänkt då? Jo därför att det är grunden för bindväv, för vår bärande konstruktion det vill säga skelettet, för broskvävnaden samt för vårt hår och vår hud.

Visst är det så att vårt välmående börjar inifrån eller vad säger du? Unga och välmående celler brukar vara flexibla och har lätt att återhämta och anpassa sig. Desto äldre vi blir, desto mindre flexibla blir också cellerna. Det lagras mer toxiner som gör att lederna (och kroppen överlag) inte fungerar lika bra som den gjorde när vi var unga. För att motverka alla dessa toxiner att tränga in i din kropp finns det mängder av åtgärder du kan sätta in som att motionera regelbundet samt att äta en allsidig kost som innehåller alla de vitaminer och aminosyror som vår kropp behöver. Dessa 2 områden, kost och träning, anser jag är viktigast för att må bra och jag tror medparten håller med mig.

Att må bra och fungera på bästa sätt är alltid en mix av många saker och en av dessa kan vara att skaffa ett MSM pulver. Du som tränar hårt och målinriktat Kolla in mina förslag på de kosttillskottspulver jag tycker du ska satsa på om du vill köpa MSM.

Det gör pulvret

Som jag varit inne på ovan så har kosttillskottet en rad funktioner där det vanligaste som sagt är bibehålla rörligheten i leder. Det genom att rena kroppen från gifter så att mer näringsämnen kan tas upp.

MSM (svavel) är förutom det direkt kopplat till hur bra B-vitaminer tas upp, speciellt biotin som är vanligt att använda för håret.

  • MSM pulver är en förkortning av metylsulfonylmetan som är ett naturligt svavel.
  • Kosttillskottets huvudsakliga funktion är att motverka ledvärk och stelhet i musklerna.
  • Du som kontinuerligt påfrestar din kropp bör överväga att skaffa detta kosttillskott för att ge stöd till återhämtningen av leder och muskler.

Där kommer kosttillskottet ifrån

Metylsulfonylmetan är ett naturligt svavel som i första hand kommer från gröna växter och frukt. MSM finns nästan i all mat som är obehandlad men det är en väldigt liten del vi får i oss då MSM försvinner i ångan då vi lagar matan. Det är tyvärr så med mycket vi äter så det kan vara idé att tänka på att inte ”övertillaga” maten för att på så sätt behålla så många näringsämnen som möjligt.

Risker med pulvret

Det här är inte ett ”toxiskt kosttillskott”. I och med det så kan det inte ger några biverkningar, inte ens om du skulle ta för mycket. Tänk på att du oftast inte behöver överdosera kosttillskott då det många gånger inte ger bättre resultat, men det kan eventuellt ge sämre. Vid väldigt stora doser kan MSM pulver ge diarré, som anses vara den största biverkningen med kosttillskott överlag.

För att dra det ett steg längre så kan jag nämna att den så kallade LD, som står för ”Lethal Dose” alltså dödlig dos, ligger på över 20 gram per kilo kroppsvikt. För en normalstor person skulle det innebära en konsumtion på runt 1,5 kg rent pulver.

Bäst tid att inta MSM

MSM ökar intagningen av andra näringsämnen så det bör tas tillsammans med måltider eller till och med andra kosttillskott som innehåller viktiga aminosyror eller andra näringsämnen. Det går såklart också att ta på tom mage med effekten blir då inte lika stor som då du konsumerar det med mat.

Det är förutom ett populärt tillskott för oss människor också vanligt att ge hästar och hundar.

Du har väl läst allmänt om vad kosttillskott är och hur det ska konsumeras på startsidan? Om inte så gå gärna dit för att läsa mera.