Sportdryck

Sportdryck

När du tränar hårt tar dina muskler mycket styck och då är det perfekt att fylla på med en sportdryck. Men vad är dessa sportdrycker? De är oftast laddade med snabba kolhydrater och elektrolyter för att få dig orka prestera mer. En vanlig ingrediens är dextros som i folkmun kallas druvsocker. Det är den vanligaste sockerarten vi har i kroppen och tack vare dess enkla sammansättning kommer kroppen ta upp energin väldigt snabbt.

En sportdryck ger dig inte bara en bättre uthållighet den ger dig även en god smak då dryckerna oftast smakar väldigt gott!

Därför en dryck

Ett långt träningspass förbränner väldigt mycket energi den saken är klar. När energi och mineraler försvinner från kroppen säger det sig självt att vi inte kan prestera lika bra om vi inte fyller på under träningens gång (och innan för den delen). Genom att dricka en sportdryck får du i dig en väldigt snabb energi i och med druvsockret och du kommer kunna pressa dig längre. Orkar du springa 5 km utan en dryck kanske du orkar att nå 6 km om du fyller på med rätt vätska.

Populäraste sportdryck

sportdryck 1

TILL BUTIK >

Gammal är äldst

sportdrycker iso

TILL BUTIK >

Den mest kända sportdryck är förmodligen Isostar eller vad säger du? Den var speciellt inne på 90-talet då det inte fanns så stort utbud av kosttillskott som det gör idag. Isostar är fortfarande en av mina favoriter men det har fått kliva tillbaks några placeringar då det kommit en uppsjö av andra sportdrycker. Alla har sin personliga favorit så det är inte ens värt att nämna några drycker här.

En dryck jag trots allt måste nämna är Vitargo som har utvecklat en patenterad kolhydrat som tas upp mycket snabbt. Det gör den till kanske den populäraste och bästa sportdrycken på marknaden just nu. Men varför har den då blivit en storsäljare? Då måste vi reda ut vad muskelglykogen är så läs vidare i nästa rubrik.

Sportdrycker som laddar kolhydratsförrådet

När du äter eller dricker en kolhydrat så bryter kroppen ner den till små delar, i det här fallet olika sockerarter. Många av dessa sockerarter blir till glukos som bland annat kan lagras i musklerna.

Det unika med den snabba kolhydraten Vitargo är att den är utvecklad för att på snabbast möjliga sätt lagra glukosen i musklerna, så kallad muskelglykogen. Det har i studier visat kunna lagra sig hela 70% fortare än andra kolhydrater (även här snabba). Det har gjort Vitargo till en vinnare av sportdrycker. Du bör ge en chans för att säga vad den kan ge dig om du inte redan gjort det.

Inget protein

Om du bestämmer dig för att ge sportdryck en chans ska du veta att du inte kommer få i dig ett endaste gram protein. Nej här får du endast renodlad energi så glöm inte bort att att komplettera med ett bra proteinpulver efter träningen så du ger dig själv en chans att reparera musklerna.

Blev du klokare vad sportdryck är för något? Då får du väldigt gärna dela sidan på Facebook eller någon annan social media.