Betakaroten

Betakaroten för hyn

Har du hört att betakaroten tabletter kan hjälpa dig få en snyggare solbränna? Om du tar betakaroten i form av ett koncentrerat kosttillskott så är det ungefär 5 gånger mer effektfullt än om du skulle försöka få i dig samma mängd från livsmedel. Att sätta i sig morötter i kilovis är inget att rekommendera när du vill maximera ditt intag av betakaroten.

Söker du den där perfekta perfekta färgen till sommaren? Då gör du helt rätt i att ge betakaroten chansen att visa vilken förbättring som kan uppnås, jag tror inte du kommer bli missnöjd. Här är tips på två produkter där ämnet kommer i tablettform.

Bästa betakaroten

Därför väljer du dessa: 100% vegetabiliska betakaroten i kapselform. Välj mellan 30, 60 eller 90 kapslar. Då priset blir bättre ju mer du köper så kan det vara idé att gå ihop med en vän och dela på några burkar.

TILL BUTIK >

Beta Solar

BETAKAROTEN GYM

En solig samling: Är det ett kosttillskott där betakaroten är en av flera ingredienser så kan beta-SOLAR vara värt en chans. Även zink, mangan, grönt te och zink för att nämna några andra ingredienser.

TILL BUTIK >

Ämnet betakaroten

Vad är då betakaroten? Det är ett ämne som finns i en hel del grönsaker och frukter. Mest kända exempel som innehåller en hög andel betakaroten är morot. Du kanske har hört någon säga att det är bra att äta morötter för att bli brun? Det stämmer, men problemet är att du måste äta extremt många om du ska kunna få en synbar effekt.

Det är just detta ämne som gör att moroten är orange. En liten varning är att du inte ska överdriva konsumtionen av betakaroten tabletter. Om du gör det kan slutresultat bli att din hy inte blir naturligt finare utan kommer i resultera att du blir just orange, istället för brun.

Inte bara för skönheten

betakaroten i morotNej det är inte bara för att bli snyggare du ska satsa på ett kosttillskott av betakaroten tabletter. Ämnet hjälper nämligen kroppen att ta upp den så viktiga vitamin A samtidigt som den har en stark inverkan på pigmenteringsförmågan på din hud. Att ha en välmående hy är något som hela kroppen mår bra av. Just vitamin A är den vitamin som som är nödvändig för att slemhinnorna ska bevaras i gott skick. Den är även viktigt för synen.

Det fina är att betakaroten endast hjälper till att bilda denna vitamin om det skulle råda brist på den. Har du fulla lager vitamin A så gör inte betakaroten att du får för mycket, men har du för lite så återställes nivåerna till normala. Bra va?

Alla vill vi såklart undvika risken att få cancer så mycket som möjligt. Melanin är ett ämne som gör kroppen mer motståndskraftigt mot celler som kan utveckla cancer. Betakaroten hjälper till att producera melanin och kan därför sägas hjälpa för att förbygga risken för att få cancer.

För att sammanfatta så hjälper betakaroten till så att några viktiga funktioner fungerar som de ska.

  • Ta ett kosttillskott av betakaroten för att lättare bli brun samt att försäkra dig om att några av kroppens funktioner ges bästa möjliga förutsättningar för att fungera bra.
  • Det vanligaste är att du köper betakaroten i tablettform. De är inte inpackade i den lilla plastkapseln som vissa kosttillskott behöver använda utan ämnet är väl pressat så det sitter ihop.
  • Tänk på att alla har olika pigment och hälsokost likt betakaroten är inga mirakelkurer så använd tabletterna under några veckors tid innan du utvärderar om det var något för dig eller ej.

Inte brun per automatik med betakaroten

Det hjälper tyvärr inte att bara ta ett gäng tabletter med betakaroten för att sedan sätta sig och vänta på att få en fin bränna. Det krävs just en solbränna för att bli brun överhuvudtaget men betakaroten kommer kicka in och hjälpa till att snabba på processen betydligt. Om du vanligtvis behöver sola ett 3-4 gånger för att få tydliga resultat kanske du nu behöver sola 1-2 gånger. Allt beror såklart på hur mottaglig just din kropp är för betakaroten.

sol betakaroten tabletterTänk på att vi alla har olika pigment i huden och har olika lätt för att bli bruna. Om du vet mig dig att du brukar ha väldigt svårt att få färg kan en burk betakaroten tabletter vara den lilla hjälp för att du ska känna dig nöjd med färgen. Du som har väldigt lätt för att få färg och inte behöver ligga i solen många minuter behöver förmodligen inte ens detta kosttillskott, om du nu inte söker ännu mer färg.

Biverkningar och varningar

Att stoppa i sig för mycket av detta ämne är svårt, men inte omöjligt. För det första så finns det inte direkt några incitament att överdosera då huden kan bli mer orange än brun. För det andra så bör det vara en enda negativa biverkning du känner av. Om det skulle hända så är det bara för dig att dra ner konsumtionen av betakaroten tills du hamnar på en nivå du är tillfredsställd med.

Utan att bli tjatig (då det står på de flesta sidor) ska du givetvis höra dig för om du äter några mediciner eller är extra känslig mot någonting. I 99 fall av 100 ska det inte vara något problem att äta betakaroten tabletter, men se till att alltid vara på den säkra sidan.

Vill du ha tips om ett spännande pulver som är rena vitaminboosten? Då ska du klicka in på sidan om baobabpulver som är ett tillskott som fått allt större plats i hälsokosthyllorna.