MCT Olja

MCT olja

Är du nyfiken på vad MCT olja är för något? Bokstäverna MTC står för ”Medium Chain Triglycerids” och det som gör just dessa oljor så intressanta är att de är medellånga och vegetabiliska. Det fina med MCT ojorna är att de inte lagras i fettinlagringen likt andra oljor kan göra. Absorbstionen sker magsäcken och redan vidare till levern där förbränningen sker.

MCT är ett kosttillskott för dig som tränar hårt men inte vill lägga på dig fettmassa, perfekt till deffen kanske?

MCT OIL

mct olja 1

TILL BUTIK >

Pure MCT

mct mm olja

TILL BUTIK >

Upptaget av MCT

Det är just upptaget som gör MCT till den populära olja det faktiskt har börjat blivit på slutet när allt fler människor börjat få upp ögonen vad effekten kan vara. MCT består av primärt kapryl och kaprinsyra fettsyror och är en ljusgul, luktfri, genomskinlig vätska vid rumstemperatur. MCT-olja förekommer naturligt i kokosolja och andra livsmedel. När MCT olja metaboliseras i kroppen, fungerar det mer som en kolhydrat än ett fett.

Till skillnad från andra fetter gör så går inte MCT-olja via det lymfatiska systemet. I stället så transporteras det direkt till levern där det metaboliseras så att den frigör energi som en kolhydrat och skapar massor av ketoner (som kan användas som bränsle) i processen.

MCT har en mindre molekylstruktur och är mer löslig i vatten. Därför är det lättare för kroppen att absorbera och kräver inte denna komplicerade processen i magen. Medan konventionella fetter är benägna att lagras som kroppsfett, så transporteras MCT olja direkt från tunntarmen till levern genom portvenen.  I levern så förvandlats MCT till ketonkroppar, som musklerna kan använda för energi.

Utvinns från Palmolja och kokosolja

Har du hört att palmolja och kokosolja är nyttigare än traditionella oljor? Om det stämmer (vilket det bör göra) så bör också MCT olja vara ett nyttigt alternativ. Testa och se själv vad du kan få ut av denna olja.

Sover du tillräckligt bra? Om inte rekommenderas jag att du läser om ZMA >