Testobooster

Testobooster

Vad är en testobooster egentligen? Som namnet antyder är det ett kosttillskott som har till uppgift att öka testosteronnivåerna så att kroppen för möjlighet att bygga mera muskler.

Vill du ge det här kosttillskottet en chans ska du vara medveten om att om du kommer märka någon skillnad kommer det ta tid. Läs recensionerna på vad andra kunder har sagt och bestäm sedan om du vill en testobooster möjligheten att ta din utveckling framåt. Den bästa testobooster som vi rekommenderar heter RAW som ni kan läsa mer om här nedan.

Bästa testobooster

bästa testobooster

Företagets starka testobooster någonsin: Heter Raw och är framtagen för alla er som satsar mot den bästa formen någonsin. Är det första gången du ska prova detta kosttillskott? Då är det ingen tvekan vad du ska välja, denna! Ingredienser som DAA och ALC bidrar till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet.

TILL BUTIK >

Ett bra alternativ

duzixon testobooster

TILL BUTIK >

Testosteron

För att förstå vad en testobooster kan göra så är det första vi måste veta vad testosteron är för något. Det är ett hormon som hos männen utsöndras i testiklarna och hos kvinnor i äggstockarna. Det är originalet till de syntetiska anabola steroiderna som i sin tur används inom sjukvården vid många olika sjukdomstillstånd. Det är dock inte sjukvård som de flesta tänker på när dom hör ordet anabola steroider utan på personer som vill fuska sig till toppen, främst inom kraftsport.

Effekten av testosteron

I vanligt testosteron finns främst två effekter. En av dessa är en anabol effekt också kallad vävnadsuppbyggande. Det finns också en så kallad androgen effekt som på ren svenska kan översättas till ”förmanligande” eller något liknande. Ju äldre vi blir desto svårare blir det att behålla testosteronhalterna vi hade när vi var yngre.

Så den stora frågan är, finns det ett kosttillskott som kan boosta våra naturliga testosteronhalter? Just här har jag tyvärr inget bra svar att ge dig. Som alltid finns det små studier som visar att tillskott som DAA (D-asparaaginsyra) hjälper till att öka testosteronen. Runt om på internet kan vi läsa om mängder av personer som fått bra resultat att just testoboostern DAA. Andreas M skriver såhär i hans omdöme på gymgrossisten.

Är en 36-årig ”gubbe” som har tränat sedan han var 15 år och liksom tappat gnistan de senaste åren. Efter ca 5 dagar på DAA (höjde till ca 3/4 på morgon/kväll) så kände jag mig mer alert, styrkeökningar på mellan 10-15% (bra för min ålder..) och mer motiverad än på länge.

DAA och tribulus terrestris

Det är främst dessa ingredienser i en typisk testobooster. DAA är en förkortning på D-asparaaginsyra som spelar en viktig roll för att bevara normal testosteron.

Tribulus terrestris är en planta som växer i torra klimat där få andra växter kan överleva. Extraktet från den växten påstås öka kroppens naturliga testosteron och därigenom hjälpa till att bygga muskler. Är det sant eller inte? Vem vet men det finns väldigt få studier som faktiskt kan påpeka att tribulus terrestris verkligen ökar nivåerna av testosteron. Därför är inte heller det tillskottet lika populärt som till exempel DAA.

Det blev många frågetecken som inte riktigt går att räta ut så det är upp till dig dig om du vill ge en testobooster en chans att visa vad den går för eller inte.

Vad är egentligen kosttillskott? Lär mer på förstasidan om du vill veta mer om kosttillskott i allmänhet.