Spirulinapulver

Spirulinapulver

Ett pulver som vunnit allt mer respekt på den svenska marknaden är spirulinapulvret. Det kan, som många andra kosttillskott, tas precis som det är eller så kan du blanda dig en smarrig smoothie. Det talas inte bara på att spirulina är nyttigt utan till och med en av de mest koncentrerade näringskällor som finns att få tag på. Låter det bra så kan det vara en god idé att prova ett spirulinapulver för att ta reda på vad det kan göra för just dig.

Spirulina är en alg som sammanlagt innehåller ungefär 100 olika näringsämnen. Ja du läste helt rätt, cirka 100 stycken. Färgen på algen är blågrön men pulvret anser jag är betydligt mer grönt än blått men visst kan det blå nyansen ändock lysa igenom en aning. Det är ämnet klorofyll som ger algen dess klara färg.

Bästa spirulinapulver

spirulinapulver eko

TILL BUTIK >

Tabletter

spirulinatabletter 1

TILL BUTIK >

En alg som alltid funnits

Spirulinaalgen är en alg som troligen har funnits för alltid eller det pratas om i vilket fall 3 miljarder år. En sådan uthållig alg måste väl ändå vara kraftfull eller hur? Det är dock inte att rekommendera att äta algerna direkt utan satsa på ett pulver eller spirulina i tablettform.

Förutom de mängder med klorofyll du får i dig så är det en hel del fler nyttiga ämnen du får i dig, närmare 100 stycken som vi vart inne på förut.

Historian bakom spirulina

Hur länge vi människor har nyttjat algen spirulina är svårt att säga. Däremot så går det historier om att NASA till exempel gav det här kosttillskott till astronauter så att de skulle bli så friska som möjligt för att klara alla hårda påfrestningar som rymden bjöd på. Allt eftersom tiden gick så ville ”vanliga” människor och ta del av spirulinapulvrets kraftfull egenskaper, vilket har gjort att just detta pulver nu för tiden ligger högt upp på hälsokosthyllorna.

Förutom att pulvret eller tabletterna av spirulina innehåller en hel massa klorofyll så bjuder det också på bland annat: Järn, kalcium, magnesium och såklart stora delar protein. Spirulina har cirka 65% protein men det är inte därför du ska äta den, det är för övriga näringsämnena. Vill du ha i dig maximalt med protein är det ett proteinpulver du ska skaffa. Lär mer på den sidan om du vill veta mer vilka sorts proteinpulver du kan välja bland.

Den enda som kan säga om spirulinapulver är bra eller dåligt är du. Som med de flesta kosttillskott så gäller det att testa sig fram till vad som passar dig bäst.