Bipollen

Bina levererar pollen

Vill du ha ett pulver som innehåller alla aminosyror och är fullproppad med bioaktiva ämnen? Då är bipollen kosttillskottet du letar efter, ett pulver som det blivit lite av en hype av under fjolåret. Det är inte för intet som bipollen blivit så omtyckt, det innehåller över 200 bioaktiva ämnen och det sägs att koncentrationen av vitaminer är större än hos frukt.

Du som tycker att fosfor, kalium, kalcium, magnesium och järn är bra för kroppen ska satsa på detta kosttillskott. Det innehåller nämligen alla de ämnena. Några av de fördelas det pratas om är att både energinivån och styrkan förbättras. Immunförsvaret stärks och sexlusten ökar. I och med att det är en stark antioxidant så följer en mängd goda egenskaper med.

Bäst pris nu

bipollen pw

TILL BUTIK >

Mitt andraval

bipollen sk

TILL BUTIK >

Bin samlar näring

Okej du tycker att bipollen låter intressant och vill skaffa ett par kupor och sätta igång. Visst det är ingen dum idé då det finns mycket pengar att tjäna då kilopriset nu för tiden ligger runt 700 kronor. Det innebär att bara en kupa med riktigt många bin kan ge en hel del pollen som du sen kan sälja. Nu är det väl inte så många som har varken tid eller plats med bikupor och en massa bin som surrar runt huvudet.

Som tur är kan du då betala de cirka 700 kronorna kilot och få alla de näringsämnen som binas pollen gett. Det fina är att du inte behöver ta så mycket och att pulvret som sälj ofta är fördelade i påsar på runt 100-200 gram.

Det är inte bara för dig som söker extra energi, eller inte enbart i vilket fall. Bipollen är trendigt och används idag som toppning på diverse rätter som exempelvis sallader, smoothies eller varför inte på gröten. Det passar bra och likt allt som blivit populärt att tillsätta på andra livsmedel så smakar bipollen bra. Det är en söt smak som måste upplevas för att förstå.

  • Du använder hälsokostet som till exempel toppning på desserter eller sallander.
  • Väldigt många bioaktiva ämnen finns i bipollen så tänk på att inte ta för mycket på en och samma gång.
  • Pulvret har en komplett uppsättning av aminosyror.

Starkt kosttillskott

Javisst är det många positiva egenskaper som bipollen har. Värt att veta är att om du aldrig använt det här kosttillskottet förut så kan din mage regera starkt. Med det menar jag att du kan känna viss irritation i tarmkanelen och många gånger blir det en laxerande effekt. Du ska också vara försiktig om du är känslig mot pollen. Det är inte vanligt med reaktioner med koppling till allergi men de förekommer. Några av biverkningarna du kan uppleva då är uppsvälldhet och svårigheter att andas normalt. Om du känner att du ligger i zonen för att vara känslig finns det ett enkelt sätt att ändå prova bipollen. Ta liten dos till en början för att känns om det känns okej. Allt eftersom är det bara att prova att ta några fler gram per gång.

Orsaken till att du kan få till exempel orolig mage är för att bipollen är ett starkt kosttillskott i och med alla dess ingredienser. Desto rikare innehåll desto mer för dig att regera på så att säga.