Chlorella pulver

Chlorella pulver

Aminosyror, peptider och proteiner är några av näringsämnena du får i dig från chlorella pulver. Algen chlorella växer i sötvatten och odlas till största utsträckning i Japan och Taiwan. Som andra hälsokostprodukter så är pulvret eller tabletterna av chlorella varierande i kvalité. Faktorer som hur algen odlas, när den skördas och sist men inte minst när chlorellan bearbetas är faktorer som spelar en avgörande roll för dess näringsinnehåll.

När det kommer till kvalitén så får vi helt enkelt lita på det som producenterna skriver. Det har påträffas proteininnehåll från 7% till hela 88%, så var vaksam på hur mycket just ditt kosttillskott har och jämför rejält innan köp så du köper det bästa alternativet.

Ekologisk chlorella

TILL BUTIK >

Chlorellatabletter

TILL BUTIK >

Klorofyll är chlorellas ledord

Allt som är grönt innehåller vanligtvis mycket klorofyll. Det är dock långt ifrån den enda positiva egenskap detta pulver för med sig. Att algen stödjer fettförbränningen och hjälper kroppen bli kvitt från tungmetalar som bly och kvicksilver är två andra nyckelverkningar som gör både tabletter och pulver av chlorella som omtyckt. Som en slags detox kan vi säga.

Studier har visat att chlorella gynnar hela kroppen genom att stödja en hormonell funktion. Förutom avgiftning av tungmetaller så kan resultatet av detta kosttillskott bli att blodtryck sänks samt även kolesterolhalten. Låter det för bra? Vi kan säga så här, chlorella ulver är värt att prova om du är nyfiken på att testa nya produkter inom hälsokost.

Kusin med spirulina

Tycker du att chlorella pulver låter vara i princip detsamma som spirulina? I själva verket så är de inte så olika då de båda är vattenburna alger. På cellnivå är de dock en aning olika. En stor faktor som inte gett chlorella lika stort genomslag som spirulina är att de har tuffare cellväggar. Med det menas att denna alg är svåra för magen att smälta. Produkterna på marknaden idag är oftast en icke besprutat chlorella som magen vanligtvis ska klara bryta ner på ett skonsamt sätt.

3 snabba om algen chlorella;

  • Om du får en orolig mage av chlorella pulver så kan det vara ett tecken på att tungmetaller som kvicksilver håller på att lämna kroppen.
  • Tänk till om du vill ha kosttillskottet som pulver eller i tabletter. Smaken är utan att överdriva minst sagt stark, vilket kan uppfattas svårdrucket.
  • Protein och klorofyll är två av de viktigaste näringsämnen du får i dig när du konsumerar chlorella.

Sekundär verkan av chlorella

Bara en massa bra grejer av hälsokosten va? Nej tyvärr inte då symptom kan uppstå hos vissa individer. Ett svullet ansikte eller extra känslighet för solljus är två av dessa. Om du känner magen är upprörd, utslag i form av finnar, eller en ovanligt trötthet så kan den sekundära verkan vara ett bevis på att din kropp håller på att bli avgiftat. En bra biverkning, som inte är så kul, det vill säga.

Om du är allergisk mot jod eller använder läkemedel som Waran eller liknande bör rådfråga läkare innan du konsumerar ett pulver av algen chlorella.

Fixa en smootie

Är du känslig på hur hälsokost smakar? Då kan vi förberedda dig på att chlorella har en väldigt stark smak som få uppskattar. Lösning kan vara att satsa på chlorella i tablettform eller blanda pulvret i en smoothie. En personlig favorit är att blanda en liten shot som går att svepa. Visst smakar det dåligt för en liten stund men du kan trösta dig med att du snabbt får i dig drycken. Skölj sedan ner med något gott som ett glas saft eller annan favoritdricka.

Sugen på att ge chlorella pulver en chans? Vi hoppas du fann informationen givande. Dela gärna med dig till dina vänner på sociala medier, tack på förhand!