Baobabpulver

Baobabpulver

Har du hört talas om ett träd som heter baobabträd? Nej tänkte väl inte det. Hur som helst har de träden frukter som det allt mer uppmärksammade baobabspulvret görs från. Frukten kallas apfrukt för att den är ett omtyckt mellanmål för apor och babianer. Träden är rejäla och samlar på sig en enorm mängd vatten och kan leva i flera tusen år. Kanske det har något med frukternas omtyckta effekt hos aporna? Och nu också hos hos människor eftersom det går att köpa baobabpulver i de flesta välsorterade hälsokostbutikerna, både på stan och online.

Det är inte bara för att du får i dig mycket vitamin C, magnesium och kalcium den blivit eftertraktad. Boababpulver har nämligen en syrlig smak som uppfattas som väldigt fräsch, vilket gör pulvret till en perfekt ingrediens i smoothies eller varför inte blanda det i bakverk eller maträtter.

Personligen så gillar jag att ta mitt baobabpulver med vanligt vatten. Beroende på smak såklart så tror jag många kommer tycka om det alldeles utmärkt. Gör det till en frisk dryck att ta på morgonen, middag eller framför tv:n på kvällen.

Vår rekommendation

baobabpulver s

TILL BUTIK >

Riktigt bra andraval

TILL BUTIK >

Det innehåller pulvret från apfrukten

För att läsa rakt av från en deklaration på vårt första tips på baobabpulver så finner vi följande per 100 gram;

  • 220 kalorier vilket inte alls är farligt med tanke på att 100 gam är mycket pulver.
  • Du får i dig 54 gram fibrer och 26 gram kolhydrater. Söker du en riklig proteinkälla är inte baobabpulver något för dig. Det innehåller endast 2 gram protein.
  • Mineralerna och vitaminer är främst kalcium, magnesium och kalium. Tillsammans med vitamin C då.

Dosering per dag

Alltid när du läser en rekommendation så ska du komma ihåg att det är precis en rekommendation. Väger du mycket kan du behöva mer, och givetvis tvärsom också. På baobabpulver brukar det stå att du ska ta ett par teskedar per dag. Då pulvret inte innehåller några ingredienser som kan uppfattas direkt farligt så bör det vara lugnt att ta i princip så mycket du vill.

  • Baobabpulver kan mycket väl ses som ett pulver du gör en svalkande dryck på. En dryck som innehåller vitaminer och mineraler.
  • Pulvret kommer från ett stort träd som heter baobabträd. Det kan bli flera tusen år gammalt och växer främst på Madagaskar.
  • Frukterna på trädet har länge varit en av apornas favorit. På senare tid har även människorna kunnat njuta av det här, främst i pulverform.

Förebygg sjukdomar baobabpulver

Rubriken lovar förmodligen på tok för mycket. De flesta hälsokostprodukter påstås på ett eller annat sätt förebygga och mildra olika sorts sjukdomar som cancer och så vidare. Och visst förebygger ett riktigt intag av vitaminer och mineraler en mängd sjukdomar. Det är ingen hemlighet så att säga. Om du väljer att få i dig allt din kropp behöver genom ett baobabpulver eller en multivitamin väljer du. Det viktiga är att du får i dig tillräckligt så att din kropp klarar att stå stark när sjukdomar försöker attackera den.

Ett starkt immunförsvar är nyckeln för ett långt och friskt liv utan sjukdomar. Kanske kan baobabpulver hjälpa dig på traven! Hoppas du blir nöjd med ditt pulver. Är du intresserad av stevia? Ytterligare ett sätt att smaksätta dryck är med steviadroppar. Lär mer på den sidan utifall.