ZMA

ZMA

Inom kosttillskott finns det en hel del förkortningar och tillskottet ZMA är inget undantag. Det står för; zink, magnesium och vitamin B6. Vad är det bra för då? Det är främst anpassat för kroppsbyggare som vill maximera återhämtningen genom att ge kroppen bästa möjliga muskeluppbyggnad under sömnen.

Det är alltså ett kosttillskott du tar på kvällen. Det är också ett av de mest omtalade kosttillskott på senare tid och jag tror det bara kommer bli allt mer populärt.

Olika beståndsdelarna i kosttillskottet

  • ZINK: Är en mineral som är viktigt i många av kroppens processer som till exempel tillverkningen av muskelbuggande hormoner och fettförbränningen.
  • MAGNESIUM: Är den största komponenten i ZMA och varje enskild cell behöver magnesium för att fungera optimalt och inte brytas ner. Det är även direkt nödvändigt för aktiveringen av mer än 70% av kroppens enzymer och har en viktig roll i nervsignaleringen. Magnesium hjälper dina muskler att slappna av, vilket de behöver för att återhämta sig maximalt.
  • VITAMIN B6: Sista men inte minst innehåller ZMA vitamin B6 som ingår i hormonregleringen, proteincirkulationen och nervsignaleringen.

Det är blandning av alla 3 ingredienser i ZMA som gör det här tillskottet så intressant. Du får en synergistisk effekt som kan höja testosteronhalten och ge dig betydande fördelar i styrka genom att du kommer sova djupare.

Mest värdefulla ZMA

zma kosttillskott

TILL BUTIK >

Given ZMA på 2-plats

zma hardcore kosttillskott nya

TILL BUTIK >

Effekter av ZMA

Det är ingen hemlighet att kroppen behöver tid att återhämta sig mellan träningspassen och det gör den bäst medans vi sover. Många som testat  ZMA säger att sömnen förbättras avsevärt och i och med en bättre sömn så utvecklas kroppen bättre och du kommer märka av resultat på träningen. Du kan läsa alla positiva recensioner på gymgrossisten där över 150 personer säger sig fått mycket goda resultat det här tillskottet.

Sömnen är nyckeln till framgång

Jag sover väldigt mycket, många skulle säga att mina 10 timmar per dygn är för mycket. Men det fungerar bra för mig och jag anser min kropp hinner återhämta sig mycket bra trots att jag tränar stenhårt på gymmet 6 dagar i veckan.

Användare världen över vittnar om att ZMA avsevärt förbättrat deras sömnkvalité vid en regelbunden konsumtion. Det tycker jag gör det här kosttillskottet till ett av de mest nödvändiga, speciellt för dig som sover oroligt. Det är som sagt när du sover som du återhämtar dig som bäst.

Tänk på detta

Som du redan läst så ska detta kosttillskott tas på kvällen och då helst på tom mage. Om ZMA trots allt inte tas på tom mage ska du försöka undvika att ta det tillsammans med kalciumprodukter såsom mjölk eftersom kalcium gör så att inte magnesiumet tas upp på bästa sätt.

Som med alla kosttillskott gäller det att du har en långsiktigt tänk. Det är inga mirakelprodukter som kommer ge dig snabba resultat undan ge det en tid innan du utvärderar vilken effekt det gett dig.

Om ZMA har en effekt som gör att du kan slappna av bättre genom en djupare sömn så har PWO kosttillskott motsatt effekt. Du som testad pre-workout vet vilken enorm energi det kan ge. Utan tvekan är PWO ett av de kosttillskott som garanterat fungerar. Det bygger inte muskler direkt, men indirekt då du kommer kunna köra mycket tyngre pass.

sidan om PWO kan du läsa allt om det här populära kosttillskott >