Sojaprotein

Sojaprotein

Ett sojaproteinpulver är kosttillskottet du ska välja om du söker efter ett vegetabiliskt proteinpulver. Pulvret utvinns ur sojabönor och blir genom en process till ett högkvalitativt kosttillskott.

Sojaprotein är likt dess kompanjoner vassleprotein, kaseinprotein och äggprotein ett pulver av lika hög kvalité. Soja har en lite högre halt av aminosyrorna glutamin och arginin. Vad kan då dessa aminosyror göra för dig? Jo de stimulerar bland annat frisättningen av tillväxhormon vilket vi som tränar hårt blir väldigt glada för.

Sojabönor är även rika på fibrer, kalcium, järn, zink och b-vitaminer.

Populärt sojaproteinpulver

sojaprotein 1

TILL BUTIK >

Ett annat alternativ

sojaproteinpulver

TILL BUTIK >

Billigt protein från soja

För ungefär 10 år sedan var sojaprotein det pulver du skulle satsa på om du ville köpa ett billigt proteinpulver. Detsamma gäller dessvärre inte idag då detta proteinpulver faktiskt blivit dyrare nä vassleprotein eller skapligt jämna i pris. Kilopriset hos de stora återförsäljarna ligger på runt 200 kronor vilket många tycker är lite väl dyrt.

Sojaproteinpulver

Är du trött på vassleprotein och vill du ha ett vegetabiliskt alternativ ska du ge sojaproteinpulver en chans att visa vad det går för. Om inte ser jag ingen vits med att spendera mer pengar på ett dyrare kosttillskott som i det närmaste ger dig samma sak som ett billigare vassleproteinpulver gör.

Tänk på att det viktiga är att du får i dig tillräckligt med protein så att din kropp hela tiden har byggstenar att reparera de muskelfibrer du brutit ner under träningen.

Tänk på detta

Många människor har allergier eller är överkänsliga mot soja som gör att det blir svårt att smälta. Även fast du inte är en av alla de som känner av sojaprodukter så kan sojaproteinet ändå ställa till det för din mage då de flesta bönor är genetiskt modifierade (fyllda med bekämpningsmedel). Därför har sojaprotein har en högre koncentration av trypsinhämmare kemikalier, vilket minskar ett emzym som hjälper till att smälta protein i kroppen. Enligt USDA så ska hela 90 procent av sojabönorna vara modifierade av något slag. Vilket är en stor orsak till att proteinkällan inte vara lika attraktiv som den en gång var.

Sojaprotein avnjuts bäst med måtta och bör inte överkonsumeras. Då är det bättre att försöka få i sig extra protein från hela livsmedel som inte är bearbetade. Några exempel på det kan vara bönor, linser, nötter och frön av alla dess slag.