Protein snacks

Näringsrika protein snacks

När suget på snacks faller på skulle det väl vara passande att välja ett proteinrikt sådant? Det mest klassiska protein snacks som finns är Beef Jerky, som är torkat kött som till 50% består av rena proteiner. Under de senaste åren så har utbud på snacks med protein expanderat rejält. Vill du ha chips, pudding eller godis så finns även det att välja.

Tänk på att snacks inte behöver vara onyttigt, även fast namnet får de flesta att reflektera till något ohälsosamt innehållandes en hög fetthalt. En proteinbar är ofta ett bra val, om du väljer en bar som inte är proppfull med socker. Kanske kan något av tipsen här nere få i dig betydligt mer proteiner än vanligt nästa gång snackssugen faller på.

Beef Jerky

Snacks nummer 1: Är det ett otroligt bra proteinsnacks du letar efter och inte har provat Beef Jerky så är det dags! Det mest klassiska (och godaste!?) av dem alla. Perfekt att ta som mellanmål eller hemma vid tv:n en fredagskväll. 4 fina smaker att välja på, klipp till på en av varje. En påse kostar 32 kronor och innehåller 50 gram, varav 26 gram är protein.

TILL BUTIK >

Superkakan

Proteinrik kaka till kaffet: Att just denna kaka heter super klingar helt rätt. Nästan 17 gram protein och mättande fibrer gör den till valet av snacks för den fikasugna träningsfantasten, som önskar få i sig dina proteiner även till kaffet. Smaken ”Salted Caramel” är favoriten här, vilken blir din tro? Ladda upp ett lager med lite olika smaker.

TILL BUTIK >

Nytt favoritsnacks

Det sägs att en ny trend börjar med en liten rörelse. Att börja konsumera protein snacks är ett liten steg, som kan vara starten på din ny inriktning på kosten. Faktum är att det inte är så svårt att börja få in mer protein i vardagen, om vi bara vill. Det finns så mycket gott att välja på. Torkat kött och kakor som du fått tips om här är endast två av alla godsaker.

Är du mer godissugen så satsa på något av dessa;

Proteingodis Panda

Tre utsökta godisval: Okej det här med proteingodis som lördagssnacks går väl kanske att diskutera eller hur? Hur som helst så är salta kettlebells, sura vikter och soda shakers värda att ge en chans. En påse på 70 gram bjuder dig på 16 gram protein. Säg något annat godis som levererar samma mängd proteiner?

TILL BUTIK >

Proteinkulor

Barnens favoritsnacks: Ja vuxna proteinsugna också för den delen. Krispiga små kulor som har ett smarrigt överdrag av choklad, som kanske är världens nyttigaste. 1/4-del av snacket är rent protein och gör sig kanske som bäst som ett mellanmål.

TILL BUTIK >

Proteiner bygger

Att träna hårt kräver mycket proteiner, det är en enkel logik. Exakt hur mycket just du behöver är däremot en svårare fråga att svara på. Allt för stora mängder kan skada levern då kroppen måste bearbeta allt överflöd. Det är som tur är inte alls många som behöver vara oroliga för ett för stort proteinintag, snarare tvärsom. Känner du att du får i dig för lite protein? Snacks är då ett ypperligt sätt att försöka komma till en korrektare nivå.

Vad du väljer är så individuellt, du tar det du gillar helt enkelt. Just denna sida framhäver rena snacks med proteiner. Glöm inte heller att det är lätt att fixa sina egna snacks. En vanlig kvarg kan mycket väl ses som något ”smarrigt” du kan ta en lördagskväll.

Så mycket protein innehåller snacks

  • Att hitta nivåer likt ett whey 100 proteinpulver blir svårt. Vid en närmare titt så kan vi säga att mellan 20-50% av den totala vikten hos protein snacks faktiskt innehåller proteiner.
  • Området är relativt nytt och det kommer ständigt ut nya produkter där protein satts i fokus. Beef jerky är ett klassisk snacks men det finns så mycket mera.

Hoppas du fann något protein snacks som du blev sugen på!