Acaipulver

Acaipulver

Är du sugen på att testa acaipulver men vill ha mer information innan du klipper till? Då har du hittat rätt sida som reder ut vad acaibär är. Smeknamnet som är ”Beauty Berry” har bäret fått är eftersom det innehåller så många komponenter som gör att kroppen både känner sig och ser bättre ut, från insidan och ut.

Acaiträdet växer i Amazonas regnskog i Brasilien. Där långt uppe på cirka 15 meters höjd växer acaibär. Det är faktiskt så att trädet är en typ av palm och blir alltså väldigt högt.

Prisvärt acaipulver

Välj acaipulver därför att: Bären mals ner i Sverige och är en vegan produkt som gör sig bra i bland annat smoothies. Genom att gå ihop några stycken så blir styckpriset längre, om ni köper fler. Ta del av acaibärens alla nyttigheter.

TILL BUTIK >

Renée Voltaire

För dig som vill testa: En liten påse på endast 50 gram. Här har omtyckta Renée Voltaire fyllt påsen med 50 gram av det E-vitaminrika acaibäret i pulverform.

TILL BUTIK >

Därför acaibär

flagga acaipulver brasilFör många tusen år sedan upptäckte Brasilianska infödda en rad positiva egenskapar från acaibär. De fann bland annat att deras energi ökade vid en regelbunden konsumtion. På grund av dess utomordentliga höga näringsvärde har inhemska stammar använd acai för att behandla olika åkommor och för att stödja en snabb återhämtningen.

Acaibärets kombination av antioxidanter, aminosyror och omega 3 fettsyror kan alla hjälpa till att upprätthålla ett starkt immunförsvar och främja den metaboliska funktionen. Acaipulver har alla de vitaminer och mineraler som finns i de flesta frukter men har också en rad unika kemiska föreningar som inte finns i någon annan frukt på planeten.

Enligt Dr Stephen Talcott som bedrivit forskning på just acai är det hela 50-75 aktiva naturliga föreningar finns i acai som ännu inte har identifieras. Läs mer om studien genom att klicka här.

Acaipulver bekämpar fria radikaler

Fria radikaler är skadliga molekyler som kan leda till att en kedja av rektioner kan leda till skadliga effekter på din kropp och din hälsa. En vanlig orsak till bildningen av cancer är att din kropp inte kunnat bekämpa de fria radikalerna.

Vad har detta med acaipulver av göra? Jo det är antioxidanter som är din ”vakt” som bekämpar de fria radikalerna och acaibär har en hel del antioxidanter. Det är speciellt en antioxidant som sticker ut från mängden och den heter antocyanin. Det anses vara faktorn bakom bekämpningen av fria radikaler. Acaipulver (bär) har även en åldersdämpande effekt, också tack vara antocyanin som är vanligt i frukter som har en klar röd eller lila färg, som druvor eller bär.

  • Ett pulver av acai kommer ge dig en enorm dos antioxidanter och Antocyaniner.
  • Ett kosttillskott som är perfekt att göra smoothie på eller toppa frukosten bestående av fil, yoghurt eller gröt.
  • Bären som tillslut blir acaipulver växer i Brasilien och är inte allt för lätt att få tag på eftersom de trivs bäst hela 15 meter upp i luften.

ORAC värde

acaipulver faktarutaDet speciella med acai är att bäret är i en klass för sig (tillsammans med gojibär) då det kommer till det så kallade ORAC värdet. Det är ett mått på hur mycket antioxidanter ett visst livsmedel innehåller.

Värdet på acai är över 3.500 vilket är över 100 gånger högre än genomsnittliga frukter som äpplen och bananer. Det skulle göra att vi kunde döpa acaipulver till ”antioxidanternas pulver” med rätta eller hur?

Acaipulver för utseende

Vill du ha snygga naglar och frisk hy? Då kan acaipulver vara något att satsa på. Det innehåller förutom massa antioxidanter som hjälper dig hålla dig frisk och kry även mycket omega 3 fettsyror. En kombination av omega 3, 6 och 9 har visat att aciapulver kan förbättra utseendet och strukturen på ditt hår, hud och naglar.

Dyrt och bra

Om du förundras varför acaipulver är så dyrt ska du istället tänka på vad pulvret kan ge dig. Visst är det dyrt inget snack om saken då acaipulver ofta kosta över 2000 kronor kilot.

E påse på 90 gram ligger idag på över 200 kronor och räcker till 30 portioner. Tycker du 200 kronor är värt för att ge acia chansen att visa vad bäret kan göra för ditt välmående? Då är det bara att klippa till.

Läs om kosttillskott på startsidan eller välj något tillskott du är intresserad av i menyn högst upp.