Zinktabletter

Zinktabletter

Om du letar efter zinktabletter så är du förmodligen ute efter att få ditt immunförsvar att må så bra som möjligt. Zink återfinns i de flesta celler, för att inte säga alla och de flesta tänker på friska naglar, hår och hud när ämnet zink kommer på tal. Om du känner att du har en brist så ska du skaffa ett zinktillskott som oftast sälj som tabletter.

Zink är ett grundämne som är ovillkorligen nödvändig för alla levande varelser på denna jord. Det finns i våra celler och bidrar till en normal omsättning av kolhydrater, protein och fett. Alltså viktigt för en fungerande proteinsyntes som kan kopplas samman med att immunförsvaret mår bäst om det finns tillräckligt med zinktillskott i kroppen.

Mest värde för pengarna

TILL BUTIK >

Även ett bra val

Zinktabletter 1

TILL BUTIK >

Då behövs zinktillskott

Ibland kan det vara svårt att lokalisera vilket tillskott som behövs då du känner att någonting saknas med vet inte vad. Om du känner att du har fått en sämre aptit den senaste tiden och att acne har börjat blomstra i ditt ansikte kan du behöva zinktabletter för att komma tillrätta med problemen. Ett par andra tecken då du kan tänkas behöva ett tillskott är när du känner att du varit mycket sjuk den på slutet och behöver boosta upp immunförsvaret. Just immunförvaret är extremt viktigt och kan leda till en mängd andra problem som att sårläkning tar längre tid.

Det här med brister och symptom är inte allt för lätt att diagnosera på egen hand utan ofta handlar det om att anta något och prova sig fram. Det bästa om du känner att du har några stora brister är att kontakta din läkare för att ta prover. På så sätt för du veta exakt vad du behöver för att bli att må bra igen. Vi människor reagerar olika vid olika brister och det är alltid svårt att svara på vad exakt du behöver för att komma upp på en bra nivå igen. Vill du fördjupa dig ytterliga i zink och dess bristsymptom gör en sökning på google.

Det kostar dock en slant att gå till läkaren  och ibland kan det vara idé att försöka komma fram till lösningen genom att testa att till exempel tillsätta zinktabletter. Något du bör kolla upp är vilken den rekommenderade dosen är och hålla dig under den. För zink ligger den gränsen på 15 mg men det är i underkant om man ska tro de som tillverkar kosttillskott då en tablett ofta motsvarar 30 mg rent zink. Om du inte vill satsa på ett rent zinktillskott kanske du ska välja en multivitamin?

  • Zinktabletter skaffar du främst för hud, naglar och hårproblem men även vid en rad andra åkommor.
  • Tillskotten av zink är väldigt vanliga och priserna är bra då en burk kostar runt 60 kronor.
  • Zink är ett grundämne som behövs i alla levande varelser.

Zink gör sig väldigt bra med magnesium och det har resulterat i ett kosttillskott som heter ZMA. Om du inte läst om det gör det innan du slår till på ett zinktillskott.

Zink från kosten

Det finns mycket zink i mejeriprodukter, nötter, frön och fullkornsprodukter för att nämna några vanliga livsmedel. Känner du att du inte fått i dig så mycket av sådana livmedel? Då kan det vara en god idé att investera i en burk med zinktabletter.

Ett vanligt kosttillskott

Zinktillskott är ett vanligt kosttillskott som de flesta klipper till på då de tror sig ha hudproblem eller hårproblem. Om du känner dig träffad av några av symptomen vid en zinkbrist ska du ge dessa tabletter en chans på i vilket fall några veckor. Glöm inte att zinktabletter inte höjer dina nivåer på nolltid utan de lär sakta och säkert återställas till rätt nivå.

Här kommer en video från Youtube som hjälper dig komma på om du är i behov av zinktabletter eller inte. Hoppas texten var till någon hjälp för dig. Om du gillade den får du gärna hjälpa till att spridda sajten genom att klicka på någon eller några av knapparna nedan.