Camu camu

Superfrukten Camu Camu

Långt in i Amazonas regnskogar växer en frukt som kallas Camu Camu. De är till storleken ungefär lika stor som en citron och Camu Camu har en orange och röd färg. Så vad hjälper den här hälsokosten mot då kanske du undrar? Förutom att du får i dig rikligt med vitamin C så sägs frukten ha antivirala egenskaper som kan hjälpa till att lindra besvär från till exempel munsår, bältros eller en helt vanlig förkylning.

Om du söker en naturlig energiboost som förutom energi ger ett friskt tandkött och är bra för ögonen är Camu Camu värt att prova. Visst är forskning fortfarande begränsad på superfrukten. Utan att prova så kan du inte göra en bedömning hur vida de här kapslarna eller pulvret kan boosta din vardag.

Ekologiskt Camu Camu

camu camu pulver

TILL BUTIK >

Vårat andraval

camu camu kapslar2016

TILL BUTIK >

Lite pulver räcker

När det kommer till Camu Camu pulver så räcker det att ta väldigt lite. Endast en tesked av detta kosttillskott kommer ge dig över 1000 procent av det rekommenderade dagliga innehållet. Ja du läste rätt, 1000 procent!

Som vi nämnde ovan så finns det gott om andra nyttigheter i pulvret. Kalium behövs i våra kroppar för att hjärtat och njurarna ska må bra. I Camu Camu finner du cirka 70 milligram per 100 gram pulver. Vi kan även se att frukten innehåller 3 stycken aminosyror som är;

  • Valin som tillhör de essentiella aminosyrorna används av kroppen för att bland annat förhindra muskelnedbrytning.
  • Leucin som skyndar på kroppens återhämtning  och ökar produktionen av tillväxthormoner.
  • Serin som är den aminosyra som gör att kroppen bryter ner proteiner och är således nyckeln till matsmältningsprocessen.

Camu Camu är gott

Är du intresserad av att prova något nytt att smaksätta andra livsmedel med? Ta Camu Camu och sätt en exotiskt prägel på maten. Alla tycker såklart inte om detta kosttillskott men en stor del av de som provat säger sig ha hittat ett riktigt gott pulver.

Varningar

Om du äter kemoterapi mediciner så måste du först rådfråga din läkare. Camu Camu sägs kunna störa den processen så det är dumt att chansa.

Ett liknade pulver är bipollen. Klicka in på den sidan om du vill veta mera.

Vill du veta mer? Se videon nedanför som är mycket sevärd.