Blutsaft

Blutsaft

Har du hört talas om blutsaft? Det är ett kosttillskott som är fullproppat med järn och vitaminer. Saften är helt vegetabiliskt och innehållet är väldigt lättabsorberat så att din kropp ska kunna ta upp blutsaftens ingredienser så effektivt som möjligt. Känner du dig trött och tror dig ha ett svagt immunförsvar så kan det här kosttillskottet mycket väl vara lösning.

Det är främst kvinnor som behöver ha ett extra intag av järn. En järnbrist går ofta hand i hand med en stigande ålder så är du en kvinna över 60 år och känner att din utmattning är högre än vanligtvis så är det risk du lider av järnbrist. Ett annat ord är järnsaft, som ofta syftar på just blutsaft.

Om du tycker kosttillskott i flytande form smakar illa och är svårt att få ner så finns detta även i tablettform.

Överlägset populärast

blutsaft kosttillskott

TILL BUTIK >

Alternativ till blufsaft

järnsaft kost

TILL BUTIK >

Järn har en viktigt uppgift i kroppen

Varför är det så viktigt att järnnivåerna är på rätt nivå då? Jo därför att järn är absolut nödvändigt för att blodet kan bilda något som heter hemoglobin. Dess uppgift är att se till så syre kan ta sig från lungorna till vävnader och organ i kroppen.

Som du säkert förstår så är alltså det rena ramma mardrömmen för kroppen att ha järnbrist. Genom att dricka blutsaft så kommer orken åter desto mer järnet fylls på i blodet.

  • Blutsaft ska konsumeras av dig som känner dig utmattad, blir sjuk ofta eller på annat sätt tror du har järnbrist.
  • Kosttillskottet finns både i flytande form och i tablettform. Den flytande versionen är den vanligaste och mest omtyckta.
  • Beroende på hur lätt din kropp kan ta upp järn så finns det risk att små magbesvär kan uppstå när du dricker blutsaft.

Biverkningar som kan uppstå

Ett kraftigt höjd intag av järn, som blutsaft medför, innebär att du kan få magbesvär. Det är för att det är tarmarna som järnet går via för att avlägsnas från kroppen. Om du upplever stora problem så kontakta din läkare eller prova att dra ner dosen en aning.

Hos de flesta så är magproblem inte ett problem då järnglukonatet tas upp enkelt av kroppen. Det lilla järn som i de flesta fall går via tarmarna ska vara så litet att du knappt kommer att känna av irritationen det kan medföra.

Inte bara blutsaft för kvinnor

Det är långt ifrån kvinnor högt upp i åldern som kan behöva fylla på sina järndepåer med blutsaft. Är du kvinna och gravid kan det vara fördelaktigt. Även du som idrottar väldigt mycket är i riskgruppen för att få ett underskott av järn.

Är du vegetarian? Då går du miste om allt järn de animaliska produkterna innehåller och det finns risk att du har för låga värden. Som tidigare nämnt kan det vara värt att prova blutsaft om du känner dig tröttare än normalt. Det är främst livsmedel som kött och fisk som ökar kroppens förmåga att ta upp järn.

Om du inte känner att blutsaft är det rätta kosttillskottet för dig kan du kolla in sidan om multivitaminer. Det valet kan vara en bra start för dig som vill återfå krafterna.