Omega 3 tabletter

Omega 3 tabletter

Om vi ska dela in kosttillskott i klassiska och icke lika klassiska så skulle omega 3 tabletter platsa i den första kategorin. Fördelarna med omega 3 är många där sänkning av blodfetter, blodtryck samt att hjärnans kapacitet förbättras är några av de mest väsentliga. Om du känner att kosten inte innehåller så mycket fisk så kan det vara en bra idé att satsa på tabletter med kosttillskottet för att se till att du får i dig den omega 3 som kroppen mår bra av.

Undrar du varför just fisk innehåller så mycket av denna fettsyra? Det är för att fiskarna vanligtvis äter mycket alger, som innehåller omega 3. Det är inte heller ovanligt att fiskar äter andra små firrar och får då i sig fetterna som den mindre fisken jobbat upp genom sin kost.

Arctic Omega-3

TILL BUTIK >

Star Nutrition

TILL BUTIK >

Du som är allergisk

Är du allergisk mot fisk? Då kan det vara extra viktigt med ett kosttillskott i form av omega 3 tabletter. Om du vill komplettera med innehållsrik mat (som är att rekommendera) så är det främst nötter och frön du ska sikta in dig på. Valnötter och linfrö är två livsmedel som består av en stor del omega. Om du väljer linfrön så tänk på att inte överkonsumera dessa! Fröerna innehåller glykosider som producerar vätecyanid. För stora mängder kan leda till störning hos kroppens system.

Om du vill läsa mer om linfrö klicka på länken så kommer du till wikipedia.

Omega 3 fett ger sänkt kolesterolvärde

Har du för högt kolesterolvärde kan omega 3 tabletter minska risken för framtida sjukdomar. Just denna anledning är avgörande för de flesta som efterfrågar kosttillskottet. Tänk på att du bara har ett hjärta, och då är det av högsta vikt att ta bra hand om organet. Överlag sägs det att Sveriges befolkning har ett för lågt intag av omega 3. Det innebär att en ökat konsumtion är att rekommendera för majoriteten.

Omage 3 i tre punkter

  • En mängd positiva egenskaper för omega 3 tabletter med sig. De främsta anledningarna att ta dessa är en förbättrad blodprofil som i sin tur minskar risken på framtida sjukdomar.
  • Som många kosttillskott så är utbudet stort. Normalpriset för en månads förbrukning av omega 3 kostar strax över 100 kronor. Priset kan såklart variera en hel del både uppåt och neråt.
  • Känner du att hjärnan behöver bli mer alert och på gång kan tabletter av fettsyran bidra till ökat funktion. Det är dock aldrig rekommenderat att överdosera, om nu inte din läkare har givit grönt ljus för detta.

Tycker du omega 3 tabletter verkar vara något för dig? Tveka inte att prova en burk eller två. Personligen så märker jag effekten ganska omgående, men alla är vi olika. Hoppas information var till hjälp och att du tycker det är välinvesterade pengar. Är du sugen på att veta mer om andra hälsokostprodukter? Gå till sidan om hälsokost >