Rosenrot

Rosenrot

Vill du lära dig mer om rosenrot? Den här sidan tar upp den grundläggande information om vad rosenrot är och vad denna rot är bra för. Det är inte direkt ett nytt kosttillskott, faktum är att det bör vara ett av de äldsta då rosenrot sägs ha används i snart 5000 år. De främsta egenskaperna är dess uppiggande effekt och den mentala skärpa roten för med sig. Ännu en väldigt positiv effekt är att den sägs kunna bidra till ta sig ur nedstämdhet.

Rosenrot är ett naturläkemedel som är allra populärast under de mörka halvåret, då flest personer känner att energinivåerna behöver fyllas på. Det är även den tid på året som flest kan bli att känna sig deppiga och gör allt för att försöka pigga upp sin nedstämdhet. Om rosenrot fungerar kan bara du avgöra. Vad som är desto mer säkert är att det är ett otroligt omtyckt kosttillskott som används av många tusen svenskar och människor över hela jorden.

Förstavalet

rosenrot kosttillskott 2016

TILL BUTIK >

Ett billigt alternativ

rosenrot plus kosttillskott

TILL BUTIK >

Snabb effekt av kosttillskottet

Majoriteten av kosttillskott är det svårt att dra snabba slutsatser hur vida det fungerar eller ej. Med rosenrot behöver du inte vänta så värst länge innan du förhoppningsvis känner effekt. Personligen känner jag en uppiggande boost efter så lite som ett par timmar. Har du provat rosenrot? Skriv gärna in till kosttillskotten.nu och beskriv vilket känsla du fick och vilken tid du kände att det tog innan den känslan infann sig.

Som alltid är det en högst personlig effekt av rosenrot. Vissa tycker tillskottet är kalasbra medans andra inte alls tycker att tabletterna är värda pengarna.

Fördelarna med rosenrot

Att ork har en direkt påverkan på livskvalitén hos de flesta människor är ett faktum, eller hur? Den extra energin som rosenrot medför kan mycket väl vara den extra kraft du behöver för att känna att du orkar med allt det där du vill göra med din dag.

Inte nog med att roten ger extra energi, den ger även så att du kan koncentrera dig till en högre grad. Att hjärnan är skarp och fokuset är på innebär för de flesta ett välmående som förhoppningsvis kommer mynna ut i att du kommer känna dig gladare, piggare och mer produktiv.

Påverkan på stressen

Vem gillar att vara stressad? Inte så värst många antar jag. Cortison är ett hormon som har direkt inverkan på stress. Det är främst den långvariga stressen som kan lindras med rosenrot i och med att kosttillskottet minskar cortisol. För att läsa mer om denna process rekommenderar jag sidan naturbiblioteket som har en hel del nyttigt att läsa för dig som vill fördjupa dig ytterliga i rosenrot.

Att stress kan slå ut substanser som vi behöver för att må bra är ingen hemlighet. Några som är speciellt viktiga för välmåendet är serotonin och dopamin. Många anser att det är här den största positiva effekten av rosenrot finns. Genom att öka tillgängligheten av dessa två extremt viktiga signalsubstanser som gör oss glada medför så väldigt mycket mer. Grunden till en väl fungerande dag börjar i grund och botten med ett psykiskt välbefinnande att vilja utföra och uppleva saker.

Kortfattat om rosenrot

  • Din stresshantering kan minska redan efter ett par timmar efter intaget av rosenrot. Det leder till att du kommer känna dig mer energirik och välmående.
  • Det finns en hel del studier som backar upp positiva resultat från kosttillskottet. Du som vill läsa mer gör bäst att googla på engelska. Klicka här för att gå direkt ditt.
  • Tabletter av rosenrot är ett billigt kosttillskott och en dos kostar vanligtvis runt cirka 2 kronor. Väl värd ett chans att visa vad kosttillskottet kan göra kan tyckas.

Ta inte rosenrot för sent

Ett uppiggande kosttillskott som rosenrot är konsumeras bäst tidigt på dagen. Att göra det till en vana att ta din tablett de första du gör på dagen tycker jag är det bästa. Om du vet med dig att du kan få svårt att sova om du tagit något uppiggande sent så är rådet att i vilket fall inte ta rosenrot senare  vid lunchtid. Efter ett tag kommer du fram till om du kan ta roten sent på dagen och fortfarande kunna somna den tid du önskar.

Har du läst om nyponpulver? Ett spännande kosttillskott som blivit mer eftertraktat de senaste åren.

Om informationen om rosenrot var givande får du gärna dela den med dina vänner på sociala medier.