Vetegräs

Vetegräs

Är du intresserad av att lära dig mer om vetegräs? Den här, relativt enkla gräset, har hjälpt mängder av människor till ett piggare liv. Som med det mesta som har med hälsokost att göra så finns det inte så väldigt många vetenskapliga studier bakom. Dess popularitet sprids från de som provat vetegräset och berättat för sin vänner att det fungerar. De har i sin tur berättat för personer de känner.

Den enda som kan avgöra om vetegräs är bra eller dåligt är du själv, och det gör du genom att prova. Ta information på den här hemsidan som en vägledning till om du vill ge vetegräspulver en chans att visa vad det kan göra för ditt välmående.

Därför är vetegräs omtyckt

Att börja dagen med en boost av vetegräs är det allt fler som får upp ögonen för. Varför har då detta finhackade gräs av vete blivit en sådan het hype? Svaret är för att det anses vara en av de mest effektiva ”healer” eftersom vetegräs innehåller i princip alla de mineraler som människan känner till. Ett tillägg till alla mineraler så finns där även alla A-vitaminer, B-komplex, C, E, L och K samt att gräset är extremt rikt på protein och innehåller hela 17 aminosyror.

Känner du att orken saknas eller vill du bara få ännu mer ork kan vetegräspulver vara den start på dagen du söker.

Fullproppad med klorofyll

Vetegräs är fullproppad med klorofyll som är en viktig  blodbyggande komponent. Klorofyll innehåller enzymer och ett protein innehållandes koppar, som bland annat finns i röda blodkroppar. Detta enzym bryter ner superoxider i kroppen till en mer hanterbar form vilket bidrar till att bromsa åldrandeprocessen.

Klorofyll är ett ämne som kommer från ljuset och ger växter dess gröna färg. Visst låter det minst sagt som något positivt och levande? Då det är den främsta ämnet av ljus gör även att klorofyll innehåller mer ljusenergi än något annat livsmedel, vilket gör vetegräs till ett extremt energigivande hälsokosttillskott.

Det råa klorofyll som vetegräs innehåller kan tas utan några biverkningar då forskare aldrig upptäckt att vetegräs kan vara giftigt i någon mängd. Till både människor och djur ska tilläggas.

Klorofyll är antibakteriell och kan användas i och utanför kroppen som en naturlig healer. Ett experiment i USA där marsvin utsättes för dödliga doser av strålning visade att de marsvin som utfodrades med grönsaker som var rika på klorofyll hade en dödlighet som var hälften mot de som inte fick den utfodringen.

Klorofyll kan utvinnas ur många växter, men vetegräs är överlägsen eftersom den har visat sig ha över 100 element som behövs av människan. Om gräset odlas i organisk jord absorberas 92 av de 115 mest kända mineraler från jorden.

Helande vetegräspulver

Vem vill inte få mängder av energi och bli att må så bra som möjligt? Att vetegräs kan vara helande råder det knappast något tvivel om då flytande klorofyll har förmågan att koma in i vävnaden. Där kan det förfina men framförallt förnya vävnaden. Klorofyll kan hela dig på många sätt där några kända fördelar är att det neutraliserar toxiner (gifter) i kroppen. Det hjälper till så att toxinerna blir vattenlösliga så det kan avlägsnas från kroppen genom urin.

Klorofyll hjälper även till att rena levern vilket kan komma väl tillhands om du konsumerar alkohol i stora mängder.

Vetegräs kan lösa upp ärr som bildas i lungorna. Ärr kan uppstå då du andas in sura gaser och eftersom klorofyll ökar produktionen av hemoglobin så minimeras dess skada.

Bra att veta om vetegräs

Här kommer några tips som kan vara värda att testa, de lär i vilket fall inte göra saken sämre.

  • Om du har halsont kan du testa att gurgla vetegräs för att mildra det onda.
  • Om du har vetegräs drycken i munnen under 5 minuter sägs de hjälpa till att eliminera tandvärk genom att dra gifter från tandköttet.
  • Vetegräs juice är ett utmärkt rengöringsmedel för huden och kan absorberas genom huden för nutrition. Genom att hälla den gröna juicen över din kropp när du ligger i ett badkar med varmt vatten och ligg där i 15-20 minuter för att uppnå detta. Skölj redan av dig med kallt vatten.
  • Massera in vetegräspulvret tillsammans med vatten i hårbotten och sätt redan på dig en duschmössa. Ha mössan där i 15 minuter för att eliminera mjäll.

Om dessa tips verkligen fungerar kan jag inte garantera men med vetegräsets alla helande effekter skulle jag inte bli överraskad om så vore fallet. Om du har något tips på vad vetegräs kan användas till får du gärna skicka in det till mig så skriver jag ner det här i listan så fler kan få nytta av det.

Odla själv

Tycker du det är dyrt att köpa vetegräs? Om du orkar så kan du odla detta näringsrika livsmedel hemma helt själv. Det behövs inte alls mycket plats och bäst av allt är att du kommer få fräscht vetegräs som du gjort alldeles själv. Bara det kan ge mer energi eller hur? Här kommer en video från youtube.com där en tjej på ett väldigt lätt och förståeligt sätt beskriver hur du ska gå till väga för att lyckas odla eget vetegräs.

Om du inte tycker vetegräs är för dyrt så är det bara att klippa till på en bruk. De finns i olika storlekar men desto större du väljer desto billigare blir priset per gram.

Vill du ha tips på fler vetegräspulver kolla in den sidan där vi framhäver 2 produkter.

Ta hand om dig

Att starta en ny hälsosam vana är alltid ett bra steg att ta. Att börja dagen med vetegräs är en sådan vana som förhoppningsvis kommer göra att du kommer må bättre. En vana är bättre än ingen men två goda vanor är bättre än en. Med det vill jag säga att vetegräs bara är en del i en nyttig levnadsstil och är om du inte är noga med de andra bitarna så kan du inte heller förvänta dig radikala resultat.

Att sova tillräckligt mycket och äta livsmedel som innehåller ett brett spektrum av nyttiga vitaminer och mineraler är grundpelaren för att må bra.

Vetegräs är naturens egen medicin och har du inte gett det "magiska gräset" chansen att visa vad det går för är det hög tid nu. Hoppas du lärt dig något och att vetegräs kommer ge dig effekten du önskar.