Curcumin

Curcumin

Letar du kosttillskott för att maximera ditt immunförsvar? Curcumin är ett ämne som finns i den mycket populära gurkmejan som i USA mest är känt för att vara en krydda. Just den kryddan är en av de viktigaste komponenterna i bland annat curry, som får sina gula färg från den här ingrediensen.

Utan vidare många studier bakom sig så sägs den egenskaper som antiinflammatorisk, antioxidant och även på cancer.

Som du läste så bör studierna på curcumin tar med en nypa salt. De flesta har endast utförts i ett laboratorium och hittills har forskarna inte utfört några betydande studier som visat på hälsofördelarna med curcumin.

Förstavalet av curcumin

curcumin s

TILL BUTIK >

Elexir Pharma

curcumin b

TILL BUTIK >

Curcumin från livsmedel

Det är tyvärr svårt att få i sig curcumin från kosten då den mest används som ingrediens i kryddor. Den är extra mycket använd i Indien och länder i fjärran öster. Det är alltså en dålig idé att sätta i dig mängder av curry för att dra fördelarna som curcumin kan föra med sig.

Biverkningar från kosttillskottet

Det här kosttillskottet bör kunna anses som ganska säkert. Om du har tagit curcumin under en lång tid eller har överdoserat det så kan biverkningarna bli illamående och diarré.

Som vanligt gäller det att kontakta en läkare om du till exempel är gravid eller om du äter någon medicin. Det är svårt att veta hur olika hälsokost kan reagera när det kommer i kontakt med komponenter som inte finns naturligt i kroppen. Oftast är de pulver som säljs i Sverige relativt säkra och du bör kunna känna dig lugn, om du inte har några problem och om du tar pulvret enligt rekommendation.

Spännande hälsokost värt en chans

Det finns många områden som vi kan läsa påverkas positivt av curcumin. Förutom dom som redan nämnds så kan det eventuellt lindra kognitiva funktioner i samband med åldrande och hålla hjärtat friskt.

Om du vill prova allt nytt och känner att tusenårig indisk folkmedicin är intressant så prova en påse. Förhoppningsvis känner du att curcumin är värt pengarna och ge dig egenskaperna du önskar.

Dosering av curcumin

Vad jag kan hitta så anses doser upp till 8 gram curcumin säkert och bör således inte innebära några negativa bieffekter. Några testar visar på att säkerhetsgränsen är skapligt stor så att ta lite mer eller lite mindre bör inte påverka dig så värst mycket. Från Indien där ingrediensen använts flitigt under flera tusen år rapporteras inga nämnvärda biverkningar.

  • Curcumin är ett kosttillskott som används flitigt som naturmediecin i Indien men det finns väldigt få studier på ingrediensen.
  • Det är en naturlig produkt som de flesta kan konsumera utan att märka några biverkningar.
  • Gurkmeja som curcumin finns i härstammar från Sydostasien där den traditionellt används för att lindra besvär med infektioner och matsmältning.

Hoppas du har lärt dig något av värde av curcumin och vill prova den. Hoppas kosttillskottet kommer hjälpa dig!