Proteinpannkakor

Proteinpannkakor

Visst vore det underbart att kunna njuta av goda pannkakor och i samma ögonblick få i sig rejält med protein? Får många är proteinpannkakor en nyskapelse från en gammal klassisk rätt, medans andra har ätit pannkakor som är extra proteinrika i årtionden. Det finns många varianter att spetsa till rätten. så innehållet blir nyttigare. Det mest ordinära är att byta ut en del av mjölet till ett proteinpulver. Naturellt är det bästa valet alltefter oss, men du kan förvissa välja ett protein med smak om så önskas.

Proteinpannkakor är för både stora och små. Maten är enkel att göra, synnerligen då du väljer ett kosttillskott som endast kräver vatten för en färdig pannkakssmet. Var inte rädd för att prova er fram till olika ingredienser. Om du väljer till exempel produkten ”Core Protein Pancakes” så kan smeten upplevas aningen tjock, eller betydligt tjockare än en vanligt pannkakssmet. Tillsätt lite mer vatten så är kommer det innebära att dina pannkakor blir mer lättarbetade. I produkten ovan så är mängden protein hela 40%. En ranson räknas vara cirka 50 gram så, vilket gör att du får i dig 20 gram protein från en normalstor portion pannkakor.

Core Pancakes

Glutenfria proteinpannkakor: Ett tips som är givet för dig som aldrig smakat en riktigt god proteinpannkaka. Känner du för att prova på så välj den lilla påsen på 300 gram, alltså 6 portioner. Helt fri från tillsatt socker och sötningsmedel. Söks ett mer prisvärt alternativ så välj den stora påsen som är 3 gånger större, du kommer inte bli besviken.

TILL BUTIK >

60% protein

Pannkakor med väldigt högt proteininnehåll: Är proteinmängden det väsentliga så är denna påse med pulver för proteinpannkakor ett bra val. Nog för att innehållet är på hela 60% protein så väljer du hur mycket vatten du önskar använda. Som ofta med kosttillskott så är det en smaksak av du väljer. Värt att ge både två chansen?

TILL BUTIK >

Godare vanor med protein

En god vana kan vara två saker. Antingen är den just ”god” och då törhända inte allt för nyttig? Annars är den god för att näringsinnehållet eller aktiviteten ger fördelar för en god hälsa. Pannkakor i sig kanske kan räknas in i den första kategorin. Med extra protein så slår du ihop båda två, inte allt dumt!

Vill du inte lägga ut mer pengar på ett speciellt proteinpulver för pannkakor går detta att ordna. Använd helt enkelt det du har hemma, och prova dig fram till en mix och smak som är till belåtenhet. Kan du göra pannkakor så kan du även göra så de blir proteinbesuttna. Har du aldrig gjort denna maträtt av ägg och mjölk? Kolla in receptet nedan.

Matbeskrivning proteinpannkakor

Den här rubriken skippar du om du köpt något av tipsen ovan. Där är smeten så gott som klar, du tillsätter endast vatten. Ett smidigt val, om än lite dyrt. Vill du spetsa till den ordinarie smeten så är följande måttstock en bra utgångspunkt;

4 delar mjölk där du tillsätter hälften så många ägg som dl mjölk. 1 liter gör alltså att du bör satsa på ungefär 5 ägg. Vetemjölet ska vanligtvis vara utgöra 50% av mjölken (alltså 2 delar), men här byter du ut ungefär hälften mot ett proteinpulver. Slutligen så kan en smaksättning som kakao vara på sin plats. I detta recept är 2 teskedar lagom. Skippa kakao om du har ett smaksatt proteinpulver. I med de torra ingredienserna först och häll i mjölken lite i taget.

Vill du göra ditt recept på proteinpannkakor så nyttigt som möjligt? Då väljer du att steka i kokosolja, eller lite margarin. Beror såklart på hur rädd för kalorier du är. Känns det svårt i början så kommer träning ge färdighet. Att steka pannkakor där en stor del innehåller protein är tyvärr lite svårare. Känner du att uppgiften blir övermäktig så prova dra ner proteininnehållet en aning då håller pannkakan ihop bättre. Här finns en sida som ger ett smarrigt förslag på recept.

Se till att festa till det med goda tillbehör. Varför inte välja lite kvarg till? Även bär av alla dess sorter är finfina tillsatser för att skapa en väldigt god måltid. 

Sprid gärna den här sidan med dina vänner på Facebook, Google + och så vidare. Hoppas det smakar!