Lucuma pulver

Lucuma pulver

En frukt som länge varit älskad av Inkafolket är Lucuma. Vill du ha alla nyttigheter så den här peruanska superfrukten för med sig? Skaffa ett Lucama pulver och känn kroppen laddas med betakaroten, protein och järn för att framhäva lite av innehållet. Pulvret har inte bara blivit populärt för sitt innehåll. Dess lönnliknande smak gör det perfekt att blanda i smoothies, eller varför inte spetsa till dina bakverk en aning.

Lucumafrukten kan uppfattas som en avokado, dess form och skal påminner väldigt mycket om en avokado. Under skalet finner du ett sött fruktkött som har en ljusgul färg. Smaken på frukten, som även förmedlar i pulvret, har en fyllig sötma som kan beskrivas som en blandning mellan smaken på sötpotatis och kola. Ett spännande val av hälsokost eller hur?

Go For Life

TILL BUTIK >

Great Earth

TILL BUTIK >

För in lucuma i vardagen

Okej ännu ett pulver med en massa nyttigheter kanske du tänker? Ja det är korrekt men alla hälsokostprodukter har sin höjdpunkter. Det är lätt att bli förälskad i smaken, och när du väl blir det så kommer du vilja spetsa till mycket i din dagliga kost med lucumapulvret. Som vi varit inne på så är smoothies något het som verkar bara växa i popularitet. Bjud dina träningskompisar på en ”hälsobomb” med några av de hetaste ingredienserna, där lucuma helt klart kvalar in.

Om du vill blanda en tillbringare med lucumasaft eller hälls ett par teskedar i din fil är en smaksak. Om vi skulle jämföra detta kosttillskott med något så skulle det bara pulvret från baobabfrukten ligga nära tillhands. Även boababpulver är väl värt att prova om du känner att du vill laborera med smaker.

Lucumapulver på kortfattat vis

  • Lucuma är ett smakrikt pulver som med fördel kan användas tillsammans med andra livsmedel såsom bakverk och smoothies.
  • Peru är ursprungslandet och dess invånare har ätit frukten sen urminnes tid.
  • Om du tar fel på en lucuma och en avokado är du långt ifrån ensam. De både frukterna påminner väldigt mycket om varandra till utseendet.

Sägens positiva effekter på hälsan

I forntider sägs lucuma användas för att främja hudens välmående. Vi kan tro att denna verkan främst kan komma från betakaroten som gör att huden i vilken fall ser mer välmående ut. Betakaroten främjar pigmenten för att bli brun. Det är därför det säljs mängder av betakarotentabletter framåt vårkanten då många föredrar en brunare hy.

Ännu en faktor frukten lucuma förde med sig sades vara att matsmältningen främjades. Om du har diabetes eller problem med blodtrycket så är kosttillskottet extra bra. Sötman ligger på en låg glykemisk skala vilket gör det lämpligt.

Slår du till på ett lucuma pulver? Tips gärna dina vänner om detta goda tillskott också, tack på förhand!