Carobpulver

Carobpulver

Söker du efter ett kalorisnålt alternativ till kakao? Grattis då har du funnit det, carobpulver! Detta pulver påminner på många sätt om vanlig kakao men den stora skillnaden är att den innehåller cirka 1/3 del färre kalorier och är i det närmsta fettfri. Ordet carob kommer från namnet på trädet som de sockerärtor växer på som så småningom blir till det pulver som kallas just carobpulver.

Under 2000-talet har denna hälsokost vunnit allt fler hjärtan och många väljer hellre livsmedel med färre kalorier och mindre fett. Du som söker extra proteiner blir varken ledsen eller glad då 100 gram pulver innehåller cirka 5 gram protein. Om du vill öka ditt proteinintag rekommenderar vi hellre ett proteinpulver.

150 gram carobpulver

carobpulver 1

TILL BUTIK >

290 grams påse

carobpulver life

TILL BUTIK >

Förbättra hälsan med carobpulver

Bortsett för de grundläggande fördelarna med mindre fett har carobpulver ett utmärkt näringsvärde. Vi kan till exempel utläsa att det finns: protein, magnesium, kalcium, järn, fosfor, mangan med mera. Detta tillsammans med vitaminerna A, B, B2, B3 och D. Men dessa näringsämnen kan jag hitta vart som helst kanske du tycker? Ja det är sant. Tänk att carobpulver i främsta hand används som ett substitut till kakao för den som vill välja en hälsosammare livsstil.

Ännu ett pulver som det pratas om mycket är macapulvret. Kolla in den sidan om du inte redan gjort det för nyttig information.

Du som väljer det här pulvret kan finna fördelar som i princip inget fett, inget kolesterol och väldigt lite kolhydrater. Sen är smaken inte fullt lika kryddad som till exempel choklad är.

En bra substitut

När du ska till och laga mat eller baka något som har choklad eller kakao i receptet så kan du alltid byta ut dessa mot carobpulver. Du får ett hälsosammare slutresultat med en aningen annorlunda smak, som förhoppningsvis kommer resultera i ett bättre tycke. De som en gång har fått upp ögon för carob brukar sällan byta tillbaks, inte av de vänner jag vet förespråkar detta pulver varmt.

Carobpulver är extra populärt bland fitnesstjejer som gör allt för att minimera intaget av kalorier. Utan att för den delen kapa allt för mycket av det goda i livet, som bakverk. Om du söker så finns det ofta ett bättre alternativ. Jag tycker absolut carob platser bland de pulver som fått relativt lite uppmärksamhet, men som jag anser är ett av de goaste och bästa alternativen.

Hoppas du ger carobpulver en chans, du kommer inte ångra dig! Det är dessutom väldigt billigt, endast runt 20 kronor för en burk. Söker du ännu mer information om carob? Klicka in på healthline som skriver om 5 fördelar.