Multivitamin

Multivitamin

Gillar du enkelhet och med ett enda tillskott få i dig mängder av vitaminer och mineraler? Då är det en multivitamin du letar efter! Det finns massor av goda skäl att ta en multivitamin för att ge din kropp allt den behöver.

Det är extremt svårt att att äta mat som ger dig runt de 40 näringsämnen du behöver under en dag. För dig som går på en strikt diet (fettförbränning), har dålig aptit eller äter mycket skräpmat kan det vara extra nödvändigt att skaffa multivitaminer. Med en tablett dagligen, förslagsvis på morgonen, så kan du täcka upp många av näringsämnen du eventuellt missar under dagen.

Därför multivitaminer

Första och främst ska du såklart äta en varierad och bra kost, det kommer du långt på. Hälsosam kost är fortfarande den bästa källan till vitaminer, mineraler och näringsämnen. En multivitamin är inte en ersättning för alla dessa hälsosamma livsmedel utan det är en ”backup” (som alla kosttillskott) till att du ska få i dig tillräckligt.

Bästa multivitaminerna

Multivitaminer

TILL BUTIK >

Därför är dessa bästa valet: Ser vi till näringsinnehållet så känns det som Core vitamins ger oss mest värde för pengarna. 64 recensioner i skrivande stund vittnar om att de som gett multivitaminerna en chans är väldigt nöjda, gör det du också!

Bra multivitaminer

multivitamin one

TILL BUTIK >

Vilket vitamintillskott är bäst? Den frågan kan endast besvaras av dig. Vilka dina extra behov är kan vara svårt och veta. Det är just denna ”ovetskap” som gjort multivitaminer till det kosttillskott som allra flest använder sig av. Visst du att du hade brist på bara kalcium eller bara magnesium skulle du såklart satsat på ett sådant komplement. Väljer du en multivitamin kan du komma tillrätta med dina brister utan att ens veta exakt vad det var. Ett läkarbesök och provtagningar kan bli dyrt och tyvärr är det inte alla som har pengar att lägga ut på sådant. I vilket fall inte om symptomen är små.

Innehåll i tabletterna

Om vi säger så här, väldigt många ingredienser. För att nämna några så innehåller en multivitamin zink, magnesium, järn, koppar, krom med mera tillsammans med ett stort antal B-vitaminer samt C, D och E. Det skulle jag anse vara grunden för att sedan variera från olika tillverkare.

RDI som står för rekommenderat dagligt intag ligger ofta runt hela dagsbehovet för en endast tablett. Några ämnen som brukar ligga lite under är framförallt magnesiumtillskottet och järntillskott. Ofta får du i dig resterande procent från maten så lägg ingen större tanke vid det.

Hoppas du blivit lite klockare vad multivitamin är för något och att kosttillskott kommer göra att kroppen fungerar på bästa sätt och att du mår så bra du bara kan.