Hälsokost

Hälsokost

Ibland väljer butikerna att dela upp sin tillskott i olika kategorier. De som fokuserar på muskler och styrka benämns ofta i termer som kosttillskott. De som däremot syftar till att ge en bättre helhetshälsa kallas hälsokost. Under den senare kategorin finner vi produkter som ger ork och energi, för att orka var dag på ett bra sätt. Hälsokost ska även se till en mer välmående hud, ett starkare hår och att lederna fungerar. Ja hela kroppen ska givetvis helst fungera så bra som möjligt.

Själv så gillar jag inte att dela allt för mycket i olika grupper då jag tycker allt har samma syfte eller hur? Syftet brukar vara: Att få oss och må så bra som möjligt, och samtidigt göra oss större eller mindre, starkare eller snabbare. Olika produkter sägs ge olika effekter och det är därför den här sidan finns, så du kan läsa på innan du bestämmer dig vad du ska köpa för hälsokost (eller kosttillskott) vad du nu föredrar för namn.

Direkt till våra favoritbutiker för hälsokost

Det är därför vi beslutat att skriva om alla olika tillskott, oavsett om de tenderar att resultera i styrka eller i välmående. Det bästa är givetvis om de ger dig bägge delarna.

Tips på populära hälsokostprodukter

Som du säkert redan sett så finns det en hel del sidor om hälsokost här på kosttillskotten.nu. Just denna sidas syfte är att lyfta ram vad hälsokost är och ge tips på några andra sidor på populära produkter. Vilket tillskott väljer du för hälsan?

Macapulver

macapulver sk 1 liten

Därför: Ett av de mest omtalade inom hälsokost just nu är macapulver som har det smickrande smeknamnet Peruansk ginseng. Du som behöver lite extra energi och mental skärpa i vardagen tipsas att läsa på och ge detta tillskott en chans.

TILL BUTIK >

Läs mer om macapulver här >

Nyponpulver

nyponpulver 2016 liten

Därför: Nyponpulver är förmodligen den produkt som flest har provat under senare år. Det påstås kunna göra under för stela leder och innehåller en lång rad vitaminer och antioxidanter. Hälsokost med många fördelar helt enkelt, kolla in den.

TILL BUTIK >

Läs mer om nyponpulver här >

Blutsaft

blutsaft hälsokost liten

Därför: En favorit hos kvinnor då det är många som kan tänkas behöva ett extra tillskott av järn. Blutsaft kallas också för järnsaft och innehåller även en hel del vitaminer. Den hälsokost som flest känner till om de får höra namnet antar jag.

TILL BUTIK >

Läs mer om blutsaft här >

 

En del av hälsan

Vem vill ha en bra hälsa? En dum fråga som inte en enda människa kommer svara nej på. Självklart vill vi ha den bästa möjliga hälsan som gör det möjligt att leva livet på bästa sätt.

Hälsokost kan vara så mycket mer än tabletter och pulver som säger sig få dig att må bra. Det jag syftar på är själv kosten du äter, inte tillskotten alltså. Att använda kokossocker istället för vanligt socker är ett hälsosamt val om du vill minimera fetter och kalorier. Det vill säga perfekt för dig som vill gå ner i vikt. Om du i stället behöver gå upp i vikt så är din egna hälsokost att försöka få i dig mer mat och då främst kalorier. Tänk dock på att det är skillnad mellan kalori och kalori så att lägga in en chipspåse var dag är inte att rekommendera.

Vad jag vill belysa med rubriken är att får att få en så bra hälsa som möjligt så räcker det inte att köpa på sig ett par hälsokostprodukter. Du bör även tänka på maten du äter. Här finns som sagt inget rätt eller fel utan det är din situation som bestämmer.

Är du ute efter hälsokost som bringar dig mer energi? Då ska du läsa på om de här tre tipsen som säkert kan hjälpa dig med just ork och energi.

Vetegräs

lifestream vetegräspulver bs hälsokost

Därför: Ett ord som beskriver vetegräs är ordet klorofyll. De ”gröna drinkarna” har blivit en rutin hos så många, de som en gång provat denna hälsokost slutar inte. Fungerar hur bra som helst, det finns många människor som skriver under på det.

TILL BUTIK >

Läs mer om vetegräs här >

Baobabpulver

baobabpulver hälsokost

Därför: Syrligt och gott pulver som du kan göra dig en svalkande drink på. En nyttig drink då som kommer från en frukt som växer på baobabträdet. Även denna är högintressant och var given att lyfta fram här på sidan. Prova om du inte gjort det!

TILL BUTIK >

Läs mer om baobabpulver här >

Bipollen

bipollen hälsokost

Därför: 200 bioaktiva ämnen däribland kalcium, järn, magnesium och fosfor för att nämna några. Även bipollen är bland det hetaste inom hälsokost och bör ingen obemärkt förbi om du söker efter en helhetshälsa av absoluta toppklass.

TILL BUTIK >

Läs mer om bipollen här >

 

Tillskott till maten

Det gäller som sagt att se till att äta rätt. Ibland känns det dock som att all världens mat inte räcker till och det kan vara svårt att få i sig all den där energin, vitaminerna och mineralerna du behöver för att ha den hälsan du önskar. Det är här hälsokost kommer in som en komplement till kosten. Läs på och gör en egen bedömning om vad du tror din kropp skulle behöva mer av, och klipp till på det tillskottet.

hälsokost bild

Som med allt finns det undantag, och är du en av alla de som klarar av att äta en väldigt varierad kost som innehåller allt du behöver så behövs inget tillskott av hälsokost. Det går med det är svårt, det tar tid, och det kostar pengar.

Hälsokost är ofta ett komplement som inte behöver kosta dig så många kronor per dag. Visst kan priserna verka avskräckande vid en första anblick men betänk att en påse brukar räcka väldigt många veckor.

  • Hälsokost är ett samlingsord som betyder att innehållet på ett eller annat sätt ska vara bra för hälsan.
  • Du uppnår aldrig en riktigt bra hälsa endast genom att konsumera rätt tillskott. Du bör tänka på helhetsbilden där kost, sömn, träning, tillskott med mera ingår.
  • Det finns en uppsjö med produkter inom hälsokost på marknaden så lär på rejält innan du beslutar för vilket eller vilka du vill prova.
  • Att tänka till på vilken tid på dygnet du konsumerar hälsokost kan vara smart då många ämnen tenderar att ge dig mer ork, vilket du kanske inte vill ha för sent på kvällen.

Lätthanterlig hälsokost

En bra grej med hälsokost är att det i regel är svårt att överkonsumera. Eller fel ord, det finns sällan några större biverkningar. Tänk nu inte att det är fritt fram att proppa i sig allt du kommer över, men vanligtvis ska det rätt mycket till innan du blir dålig. Om du känner att du råkar ut för någon biverkning ska du genast sluta eller i vilket fall dra ner rejält på dosering.

Du som är orolig och känner med dig att din kropp brukar kunna svara känsligt ska alltid rådfråga en kunnig person inom området. Om du trots allt inte känner för att göra det kan du alltid börja väldigt försiktigt och känna dig för hur du reagerar.

Hoppas du fått lärorik information om hälsokost och att du väljer att ge något spännande tillskott chansen att visa vad det kan göra för att maximera din hälsa.