Korngräspulver

Pulver av korngräs

Förstärka immunförsvaret och rena kroppen, är det något som låter bra? Korngräspulver är gjort från de tidigare skotten som kommer på dessa skott. Just gräs sägs vara naturens bästa snabbmat och korngräs är bland det första gräs med sötma som odlas, så tidigt som 5000 år f Kr.

Från grunden så användes korngräset som djurfoder. Först på senare tid har kosttillskottet vunnit en allt större popularitet runt om i världen, i och med sitt spektra av nyttigheter som korngräset bjuder på. Så du som vill bli stark som en oxe och kry som en lärka kanske ska ge detta supergräs en chans?!

Active EKO

Därför är det korngräspulvret vårt förstaval: 100% ekologisk är något som vi alltid gillar. Själva tanken med hälsokost är ju att få i sig så mycket rent och nyttigt som möjligt. Vid en första anblick så kan priset se dyrt ut, men det är tvärsom då storleken på 150 gram är större än många andra påsar.

TILL BUTIK >

Superfruit

Välj detta gräs när: Du önskar en lite mindre påse då denna är på 100 gram, alltså 50 gram mindre än vårt förstaval. Även detta är helt ekologiskt och är i princip helt lika. Det som skiljer något är ett aningen högre pris per gram, som med så mycket då du väljer den mindre storleken. Perfekt för dig som vill prova om korngräs pulver är något för dig. 

TILL BUTIK >

Näringsvärde i korngräs

Pulvret bjuder på en konstellation av multivitaminer och viktiga mineraler som järn, kalcium, zink för att nämna några av dem. Gräs från korn levererar även värdefulla fibrer till kroppen, utan de skadliga kolesterolet som annan hälsokost kan innehålla. Mycket positiva näringsämnen för en frisk och kry livsstil inte sant? Jo att detta kosttillskottspulver fått upp ögonen hos många konsumenter är inte konstigt alls.

Regelbunden användning av korngräs pulver kan stödja immunförsvaret. I och med gräset lämnar en erforderlig näring, som i sin tur är nödvändig för att cellerna som tillsammans bygger upp immunförsvaret kan ses som en grundbult i den dagliga kosten.

Kur med detox

Känner du att det är dags att rena kroppen med en detoxkur? Korngräspulvret har en bra reningsförmåga och är således effektiv att eliminera en del av skadliga tungmetaller. Även bly inräknad som vid för stora mängder kan leda till inlärningssvårigheter i värsta fall. Allt grönt innehåller mycket klorofyll, och korngräs är inget undantag. Även detta ämne stimulerar kroppen mekanismer att utrota avfallsmaterial.

Så du som vill få in mer klorofyll och avgiftande hjälpmedel är kosttillskottet av korngräs ett bra val.

  • Att gräs är djurens föda sen urminnes tid är inget nytt. På senare tid har även vi människor börjat få upp ögonen för alla positiva egenskapar korngräs har.
  • Du som vill rena kroppen och göra en så kallad detox ska helt klart ha pulvret med i tanken då det är proppfyllt med klorofyll.
  • En extremt sötsug och andra begär kan leda till ohälsa om de blir för kraftiga. Glutaminsyran som korngräs pulver innehåller har en effekt som kan lindra många missbruk.

Bekämpa missbruk med korngräspulver

Det här gräset innehåller en glutaminsyra som sägs vara bra för att bekämpa många sorters missbruk. Syran har en signalerande effekt som hämmar sugen på skadliga livsmedel (vid för stor förtäring). Exempel på sådana missbruk kan vara alkohol, för mycket kaffedrickande eller ett starkt nikotinberoende. Vi säger inte att pulvret är någon mirakelkur, men visst kan det vara värt att testa för att se vilken effekt kosttillskottet har på dig?

Är du en person som älskar sötsaker så kan glutaminsyran vara bra även där. Visst kan vi alla unna oss en god bulle ibland, men börjar det bli 4-5 stycken per dag kan det vara idé att försöka få ner sitt sötsug en aning.

Vill du läsa mer om hälsokost och produkter som kan hjälpa dig ändra din vanor? Här finns grundläggande information om vad hälsokost är, och vad som skiljer sorten från till exempel klassiska kosttillskott. I slutändan är det bara en benämning och många skulle säga korngräs vara ett kosttillskott, likaväl som ett tillskott för hälsan.

Föryngrande egenskaper hos gräset

Ja kanske inte i gräset i sig men i alla klorofyll som finns. Vitala komponenter där klorofyll är en del tillsammans med järn och vitamin B. De användbara enzymerna som finns i korngräs hjälper till att förbättra kvaliteten på blodet samt att reglera matsmältning. Är du personen som gör allt för att hålla dig ung och frisk? Då finns det många spännande tillskott att prova, och korngräspulver är absolut ett av dessa tycker vi.

Här kan du läsa mer information om korngräspulver och dess effekter. Pure Healing Foods heter hemsidan.