Laktosfritt proteinpulver

Laktosfritt proteinpulver

Är du väldigt känslig mot laktos och letar efter ett laktosfritt proteinpulver får du här några tips på bra pulver. Dessa förslag är i det närmaste helt fria från laktos, men du bör alltid kolla innehållsförteckningen får att vara säker på att du beställt rätt proteinpulver. Det aningen dyrare priset får du tyvärr köpa, då det tar längre tid att filtrera ut all laktos från produkterna.

Vilket proteinpulver väljer du idag?

Rekommendationer av laktosfria pulver

laktosfritt proteinpulver vassle

Laktosfritt vassleproteinpulver

Motivering: Vassle är mitt favoritprotein och även fast du är laktosintolerant kan du bruka ett vassleprotein. Den här produkten från mycket populära märket Self är helt laktosfri och kommer i tre klassiska smaker som är: Choklad, vanilj och jordgubb.

Pris: Priset för att bli ägare till 1 kg 100% laktosfritt proteinpulver kostar 339 kronor. Det är rätt mycket dyrare än ett vanligt vassleprotein och orsaken till det är att pulvret måste filtreras mer än annars för att få bort den sista laktosen.

Köp detta 100% laktosfri protein här >

laktosfritt biffprotein

Biffprotein innehåller inget laktos

Motivering: Biffproteinpulver har aldrig varit nummer 1 men är likaväl ett väldigt bra alternativ för dig som söker laktosfritt proteinpulver. Tänk på att biffprotein inte tas upp lika snabbt som vassle så tränar du väldigt mycket och vill ha maximal återhämtning på snabbaste möjliga tid ska välj rekommendationen ovan istället, eller varför inte båda?

Pris: Burken på 1 kg ger du 299 kronor för och burken på 2 kilo kostar 499 kronor.

Gå till gymgrossistens utbud av biffprotein >

laktosfritt protein soja

Klassiskt sojaproteinpulver

Motivering: Sojaproteinpulver har både för och nackdelar som du kan läsa mer om på den speciella sidan. En fördel för dig som laktosintolerant är att den inte innehåller någon laktos

Pris: Priset är en annan fördel om vi jämför med de två översta tipsen. En burk på 500 gram kostar dig 99 kronor vilket gör att kilopriset hamnar cirka 100 kronor under de övriga rekommendationerna.

Läs mer om core sojaproteinpulver här >

Lite dyrare kosttillskott

Det är som du märker tyvärr så att det laktosfria proteinpulvret ofta också är aningen dyrare. Det är för att utvinningsprocessen tar längre tid och vi alla vet att tid är pengar. Det är dock välinvesterade pengar eftersom du förhoppningsvis kommer slippa känna av någon av alla de biverkningar som laktos kan medföra för dig som är känslig.

En enkel huvudregel är att desto högre halt protein ett pulver har desto mindre laktos är det i. Att finna ett helt laktosfritt pulver är svårt då det ofta inte går att filtrera bort allt laktos, men bra mycket mer än de proteinpulver med lägre procent protein.

  • Om du känner att informationen hos återförsäljaren är bristfällig kan du alltid ringa och fråga om kosttillskottet är laktosfritt.
  • Vanligtvis så är proteinpulver med högre procent protein per 100 gram mer fritt från kaltos än de med längre andel.
  • Du får väga det lite högre priset mot att du förhoppningsvis kommer må helt bra och inte få några problem med magen och så vidare.

Investera i din kropp

När du vill skaffa ett kosttillskott gör du förmodligen det för att bygga upp din kropp. Det är den bästa investering du någonsin kommer göra, tycker jag i vilket fall. Är du känslig mot laktos kan du även kolla in andra kosttillskott som EAA aminosyror som är ett av de mest sålda tillskotten just nu.

Hoppas du fått en bättre bild vad du ska välja om du vill ha ett laktosfritt proteinpulver.