Bulkperioden är kommen

Höst är lika med bulk

Okej nu är vi bara halvvägs in i augusti men vart har sommaren tagit vägen? När sommaren är slut och det även är slut på glassiga dagar på stranden så väljer många att gå på en så kallad bulk. För dig som är ny inom träning och alla dess slang så betyder det att gå upp i vikt. När du lägger på dig mer massa så kommer du vanligtvis bli starkare och få lättare att även lägga på dig muskler.

Hur ska du då göra för att lyckas med bulken så bra som möjligt? Det är enkelt fast ändå inte. Sätt i dig rejält med kalorier så att du hamnar på ett överskott. För att ta ett exempel så kan du köpa en gainer som gör att du på ett enkelt sätt kan få i dig, säg 1000 extra kalorier, per dag. Om du i vanliga fall skulle ligga på ett plus minus noll intag så kommer du nu ligga på ett överskott av 1000 kalorier. Med ett sådant ”bulktempo” så kommer du gå upp ett kilo i veckan eftersom 7000 kalorier är 1 kilo massa.

Det är värt att lägga en tanke på att du bara kommer bli fet om du väljer att bulka fort. Jag skulle rekommendera att du skyndar långsamt så att du under tiden även hinner bygga muskler.

Kör hårt på höstkanten och glöm aldrig tänka långsiktigt och ständigt sätta upp nya målsättningar.