Publicerad

Bulka framgångsrikt

Bulka framgångsrikt

Sommaren är slut och efter grill, sol och bad så väljer många att återgå till träningsrutinerna. En härlig känsla infinner sig när svetten droppar och musklerna svarar bra på träningen.

Det många killar brukar göra när det “off season” infinner sig är att lägga på sig vikt. I träningskretsar så kallas det att bulka. Enkelt beskrivet så utförs en bulk genom att höja antalet kalorier så att kroppen får ett överskott av energi. Det är inte ovanligt att höra att oavsett hur mycket vissa äter så lyckas de inte lägga på sig vikt. Det är nonsens och då kan ett kosttillskott som kallas gainer vara värt att kolla närmare på. Det fina med pulvret är att de är fullproppat med kalorier, som behövs för att lyckas gå upp i vikt.

Sakta och säkert

Vi skulle dock avråda att bara trycka i sig mängder av kalorier för att gå upp i vikt snabbt. Att snabbt som sjutton gå upp 10 kilo kommer resultera i några gram muskler och flera kilo fett. Huvudsyftet med att bulka tycker vi är att orka träna hårdare. En stor dos energi kan nyttjas väl på ett gym, inte sant?

3 punkter vi tycker är viktigast att tänka på under bulk är:

  • Ha ett långsiktigt tänk och bulka under flera månader. Det gör att du inte behöver stressa och gå upp väldigt mycket i vikt på kort tid. Förhoppningsvis kommer det ge er ett bättre välmående.
  • Fyll inte kroppen med en massa onyttigheter som chips och liknande. Visst kommer det göra så att vågen tickar uppåt, men en hel del onyttiga fetter och andra radikaler följer med på köpet. Slutsumman kan bli att ni inte mår så bra som alla bör stäva efter.
  • Ladda upp med en bra gainer. Mutant mass är vår solklara favorit då det är oerhört god och innehåller det mesta som kroppen blir glad åt.

Hoppas tipsen kommer hjälpa till att göra hösten 2017 till den bästa träningsperioden hittills!